Beruházási terveket aktualizáltak

Tanácsülés Gyergyószentmiklóson

48

Soros ülését tartotta tegnap a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselő-testülete, amely többek között a kitermelt famennyiség értékesítéséről, valamint pályázatok műszaki és gazdasági mutatóinak elfogadásáról döntött.

Tanácsülés. Beruházási kérdésekben hoztak döntéseket Fotó: Kertész László

Egyrészt a régi kórház épületének felújítására vonatkozó műszaki és gazdasági mutatókat hagyták jóvá, azonban mint elhangzott: ez kizárólag az aktualizált tervek elfogadását jelenti, és nem biztos, hogy pozitívan bírálják majd el a pályázatot. Nagy Zoltán polgármester rámutatott: a 9 millió lej értékű beruházással az lenne a cél, hogy az ingatlan a polgármesteri hivatal épületévé váljon, hogy a jelenleg négy épületben lévő különböző adminisztrációs irodák egy helyen legyenek. Szintén a tervek aktualizálására bólintottak rá a Győzelem és a Varga Katalin utcák felújítását illetően is, amelyekkel az lenne a fő cél, hogy megkönnyítsék a temető felé vezető forgalmat.
A kitermelt famennyiség értékesítését is elfogadták. Mint elhangzott, ez 449 köbméter műfát, illetve 122,63 köbméternyi tűzifát tartalmaz. Az előterjesztésben a polgármester közölte: a műfa esetében 280–300 lejről indítják a licitet, míg a tűzifánál egy méter 120 lejbe kerül. Nagy Zoltán hangsúlyozta, hogy az igényléseket a korábban jóváhagyott szabályzat értelmében bírálják el, majd a következő határozattervezetnél újabb kitermelési folyamat elkezdéséről döntöttek a tanácsosok.
A Jakab Antal tér szomszédságában lévő terület megvásárlását is elfogadták, illetve döntöttek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ (GYMK) igazgatója, Fórika Sebestyén szerződésének megszűnéséről, valamint arról, hogy október 1-jétől ideiglenesen irányítsa az intézményt.
Nagy Zoltán megjegyezte, nem kívánják lezárni az igazgató tevékenységét, csupán lejárt a hároméves mandátum, így ismételten ki kell írniuk a versenyvizsgát. Fórika Sebestyén köszönetet mondott a képviselőknek a bizalomért, megjegyezve: ismételten megpályázza a pozíciót.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek