2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Béremelés az önkormányzatnál

Októbertől 12 százalékkal emelkedik a csíkszeredai polgármesteri hivatalban és ennek alárendeltségében dolgozó közalkalmazottak fizetése – hozta meg döntését tegnap összehívott rendkívüli tanácsülésén a városi testület.

Soron kívüli tanácsülésen fogadták el a 12 százalékos béremelést Fotó: Balázs Árpád
Soron kívüli tanácsülésen fogadták el a 12 százalékos béremelést Fotó: Balázs Árpád

A rendkívüli tanácsülést hat határozattervezet elfogadása miatt hívta össze a csíkszeredai önkormányzat vezetősége, a napirendi pontok között három olyan tervezet szerepelt, amelynek elfogadásához a tanácsosok kétharmados szavazatára lett volna szükség, a találkozón azonban nem volt meg az ehhez szükséges létszám. – Nagyon hirtelen hívtuk össze a rendkívüli tanácsülést, a tanácsosok egy része nem tud jelen lenni a találkozón, ezért azokat a tervezeteket, amelyekhez kétharmados többségre van szükség, a következő tanácsülésen újra elővesszük – mondta Antal Attila. A megyeszékhely polgármesteri jogkörrel felruházott alpolgármestere által legfontosabbnak ítélt határozattervezetekben azonban döntést hozott a testület, így a tanácsosok elfogadták a 2015-ös évre szóló költségvetés-kiegészítésre vonatkozó tervezetet, amely lehetővé teszi a közalkalmazottak 12 százalékos béremelését.
– A szeptember 30-án megjelent jogszabály értelmében legtöbb 12 százalékkal növelhetjük az alkalmazottak béralapját, ezt a lehetőséget mi egységesen, minden munkatársunk esetében érvényesítjük – hangsúlyozta Antal Attila. Az alpolgármester kérdésünkre elmondta, a béremelés révén a polgármesteri hivatal alkalmazottai novemberben már nagyjából 100-120 lejjel nagyobb fizetést kapnak.
A rendkívüli tanácsülésen a testület elfogadta az önkormányzat és a Sapientia Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata, illetve a Phoenix Sportklub közötti együttműködést is. Ennek értelmében a két szervezet ingyen használhatja a Kós Károly Szakközépiskola sportcsarnokát és az Erőss Zsolt Arénát egy-egy sportrendezvény lebonyolításához.
– Bár kétharmados szavazatra van szükség ahhoz, hogy a Piatra Neamţ-i önkormányzattól kapott három kazánt Csíkszereda közvagyonába vegyük, a jelen lévők ezt a tervezetet is elfogadták, természetesen a következő találkozón megerősítjük a szavazást – számolt be a napirendi pont négyes határozattervezetéről lapunknak az alpolgármester. A három kazánt egyébként a Kós Károly Szakközépiskola fűtésrendszerének a felújításában hasznosítja majd az önkormányzat: a gépek beüzemelése várhatóan novemberben kezdődik el.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb