Bemutatták Hajdú Dezső legújabb kötetét

30

Hajdú Dezső nyugalmazott ügyvéd legújabb könyvét mutatták be pénteken Csíkszeredában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem nagyaulájában. A Kutyagumi és egyéb jegyzetek című köny kapcsán a szerzővel Balog László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem könyvtárának igazgatója, a kötet szerkesztője beszélgetett A kiadvány hátlapján a következőképpen fogalmazott: „Jelen kötet írásaiban, immár 88 éves fejjel, arra vállalkozik, hogy hasznos észrevételeivel, szerény eligazításaival, figyelemfelhívó jellegű soraival, szösszeneteivel, jó szóval is oktassa olvasóit, barátait, ismerőseit, dédunokáit, mindazokat, akik majd olvassák e szövegeket.” Az eseményen részt vevők megtudhatták, mit is jelent jelen esetben a kutyagumi, és hogy miért pont egy lyukas cipő díszíti a könyv borítóját.
Az est további részében az érdeklődők is feltehették kérdéseiket, így még inkább megismerhette mindenki Hajdú Dezsőt. Bírói, ügyvédi pályafutásáról kérdezték leginkább: utolsó ügyvédi aktivitásáról, legnehezebb peréről, illetve az 1960-as évek igazságügyi szolgáltatásairól.
− A kutyagumi az, ami már semminek sem jó, mégis valakinek szüksége van rá. Ahogyan mondani szokás, a szegényebbnél csak szegényebb ember létezik – fejtette ki Hajdú Dezső.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek