Bemutatták Fekete Vince legújabb kötetét: Sajátos világ versben

39

Vargaváros címmel jelent meg Fekete Vince legújabb verseskötete. Pénteken, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban mutatták be a könnyvet. A szerzővel Lövétei Lázár László költő beszélgetett, a versekből Kozma Attila színművész olvasott fel.


Pénteken, a csíkszeredai Ká­joni János Megyei Könyvtárban mutatták be Fe­kete Vince költő, író Vargaváros címmel, a budapesti Magvető Kiadónál frissen megjelent verseskötetét. A szerzővel Lövétei Lázár László beszélgetett, közreműködött Kozma Attila színművész.
A szerző elmondta, Vargaváros című kötetének szövegén közel tíz éven át dolgozott, ez idő alatt sok más műve megjelent. Kézdivásárhely a maga történeteivel, tereivel, tradícióival és titkaival szövi át a versek világát. Fekete Vince epikus-ironikus lírai körpanorámája a hely és az idő mitológiája köré íródik. A szerző az olvasói számára kalandos kirándulást nyújt az archaikus és posztmodern világ között.
− Szilágyi István mondta nekem egyszer, tartozok annyival magamnak, hogy megírjam ezt a helyet. Sok ideje foglalkoztatott engem Kézdivásárhely története. Tudom, az ottani emberek, hogyan látják a világot, én is érzem azt, amit ők éreznek – emelte ki Fekete Vince. – Ha nem én írom meg, aki onnan származom, akkor ki? – tette fel a költőinek szánt kérdést.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek