csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Bemutatkoztak az új vezetők

Két fiatal székely­udvarhelyi szak­ember, Borbély Erika és ifj. Szakács Paál István tölti be a Hargita Business Center vállalkozói inkubátorház jogtanácsosi és ügyvezető igazgatói állását. A menedzserasszisztens és gazdasági tanácsadói állást újra meghirdetik.

Decemberben cikkeztünk arról, hogy a Hargita Business Center – székelyudvarhelyi inkubátor­ház ad­minisztrálásával meg­bízott Közösségi Fejlesztési Társulás négy vezetői állást hirdetett meg, ügyvezető igazgató, jogtanácsos, menedzserasszisztens és gazdasági tanácsadói munkakörben. A versenyvizsgák lejártak, a jelentkezők két állást pályáztak meg sikeresen – tájékoztatott tegnap Fancsali Kálmán, a Fejlesztési Társulás öttagú vezetőtanácsának elnöke. A székelyudvarhelyi városházán tartott sajtótájékoztatón a két tisztséget betöltő Borbély Erika és
ifj. Szakács Paál István személyesen mutatkozott be.
Komoly szakmai kihívásként értékelte az új munkahelyét Borbély Erika, aki 1983-ban született Székelyudvarhelyen, Kolozsváron, a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen diplomázott, és a közigazgatás terén szerzett tapasztalatot.
Az ügyvezető igazgatói állást sikeresen megpályázó ifj. Szakács Paál István szintén Székelyudvarhelyen született, a Tamási Áron Gimnáziumban érettségizett, a BBTE közgazdaságtudományi szakán szerzett diplomát és vállalati pénzügyek szakon mesterizett. Pályafutását Kolozsváron kezdte, 2015-ben költözött haza szülővárosába. Vezetői tapasztalata van, hiszen két saját vállalkozást igazgat.
„Védett környezetet, technikai és szakmai hátteret biztosítani az udvarhelyszéki mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, segíteni beilleszkedésüket a helyi és a regionális gazdaságba és a helyi és uniós projektekben való részvételbe” – foglalta össze a rövid és hosszú távú célokat Szakács-Paál. Hozzátette, a tervek közt szerepel még a nagyléptékű rendezvények és konferenciák megszervezése, a mentorprogram elindítása, az intézményi és az ún. angyalbefektetőkkel való kapcsolatrendszer kialakítása, a helyi tanintézményekkel, civil szervezetekkel való együttműködés, és prioritás lesz a vállalkozói forma népszerűsítése is.
Fancsali Kálmán elnök elmondta: a két szabadon maradt menedzseri állásra voltak jelentkezők, de a szükséges pontszámot nem teljesítették, így a menedzserasszisztens és a gazdasági tanácsadói tisztségre hamarosan újra meghirdetik a versenyvizsgát. Felhívta a figyelmet: január végére elkészül és nyilvánosságra hozzák azt a pontozásos kritériumrendszert, amely meghatározza, hogy melyek azok a fiatal, kezdő vállalkozások, akik jelentkezhetnek az inkubálásra. A II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám alatt található modern inkubátorház jelenleg még lakatlan, a beköltözést kora tavaszra tervezik. A tájékoztatón elhangzott: az új vezetőség feladata, hogy a márciusi beköltözésig gondoskodjon a működéshez elengedhetetlen víz, elektromos áram bevezetéséről és a gázszolgáltatás rendezéséről is.
A székelyudvarhelyi Hargita Business Centerrel kapcsolatos híreket, friss információkat, a meghirdetett állásokat a www.hbc.hargitamegye.ro honlapon találják meg az érdeklődők.

Lázár Emese

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb