Bemutatkozott a Gyergyói Hoki Klub vezetősége

Határozott célok és fegyelmezett munka

1 191

Olyan minőségi jégkorongcsapatot igyekeznek összeállítani, amely megállja a helyét az Erste Ligában. Ha pedig belevágtak, akkor semmiképp sem rövid távon gondolkodnak, hanem a szakmai stábban bízva remélik, hogy sikeres lehet az együttes, amely ezáltal Gyergyószék hírnevét is öregbítheti – összegezhető a korábbi Progymtól teljesen független, azonban a piros-fehér hagyományokat tovább éltető új klub tegnapi bemutatkozó sajtótájékoztatója. Megismerhettük a klub vezetőségét, valamint a csapat edzőjét is.

Balázs Attila (középen) a GYHK elnöke Fotó: Keresztes Zoltán

Balázs Attila, a Gyergyói Hoki Klub elnöke elmondta: a korábbi Progym tiszteletbeli elnöke, Barti Tihamér kereste meg, hogy lehetőségeik szerint támogassák a fennállásának hetvenedik évfordulóját ünneplő gyergyói jégkorongsportot. A gyergyóremetei származású, Magyarországon élő vállalkozó kifejtette, több gyermekkori barátjával közösen – akikkel korábban is követték a gyergyói jégkorong fejleményeit – úgy határoztak, hogy igyekeznek felkarolni azt.
Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért tartották fontosnak új klub létrehozását, és miért nem a Progymot vitték tovább, a klubelnök rámutatott: úgy gondolták, hogy új alapokról építkezve tisztábban látják a dolgo­kat, és sokkal könnyebben el tudnak indulni.
A GYHK alelnöke, a szintén remetei származású László Zoltán megjegyezte, rendkívül nagy a lelkesedés, mondván, a csapatban mindenki élete egyik legnagyobb lehetőségének érzi az előtte álló időszakot.
A klubvezetés további tagjainak névsora is elhangzott: Huszár Imre, Ilyés Sándor, Kosztin Ádám, Csibi István, Balázs László, Laczkó Levente, Lőrincz András és Laczkó Géza. A klub menedzsere Bereczky Szilárd, a sportigazgatói feladatokat Vaclav Novak látja el, a csapatorvos személyében pedig ifj. Benedek Csabát tisztelhetik a gyergyói hokikedvelők. Mindezek mellett elhangzott: örömteli, hogy visszatért a gyergyói jégkorongsport mellé Gál Csaba, aki tapasztalatával vélhetően sokat tud majd segíteni a csapatnak.

Orosz edző érkezett
A vezetőség mellett a csapat edzője is bemutatkozott: az orosz Alexander Trofimovnak a harmadik edzői állomása Gyergyószentmiklós, korábban a kazah HK Almaty vezetőedzőjeként dolgozott, a tavalyi idényben pedig a VHL-ben szereplő orosz Buran Voronezh másodedzője volt. A 40 éves szakember munkáját egyébként Vitalij Donika segíti másodedzőként Gyergyó­szent­mik­lóson.
– Ambíciós, pozitív emberről van szó, aki szereti, ugyanakkor meg is követeli a komoly munkát – mutatta be a trénert Vaclav Novak. Az edző közölte, örül a lehetőségnek. Ez újabb lépcsőfokot jelent a pályafutásában, a csapatot illetően azonban a tréner nem bocsátkozott részletekbe. Mindössze annyit mondott, hogy keményen dolgoznak, pontosabban azonban csak azután tud beszélni, miután jégen is látta a játékosait.
– Hallottam, hogy nagyon szeretik a jégkorongot a térségben, és nagyon fontos, hogy a szurkolók ne csak a győzelmek, hanem a vereségek esetén is kitartsanak a csapat mellett – tette hozzá Trofimov.

Lesz Gyilkos-tó Kupa
A játékoskeretről egyelőre nem kívántak részletesen beszélni, Be­reczky Szilárd menedzser az elkövetkező időszak történéseit vázolta fel, kifejtve: az elképzelések szerint július 20-ig tart a száraz felkészülés, ha pedig minden jól megy, akkor augusztustól a jeges edzéseket is elkezdheti a csapat. A GYHK Facebook-oldalán korábban már bejelentették, hogy ismét rendeznek Gyilkos-tó Kupát Gyergyószentmiklóson, az augusztus 31. és szeptember 2. közötti felkészülési torna pedig négy csapat részvételével zajlik majd: a házigazda Gyergyói Hoki Klub mellett a Csíkszeredai Sportklub, a Bukaresti Steaua és a Debreceni DEAC száll versenybe a serlegért.
A tájékoztatón a következő idény bérleteiről és jegyárairól is beszámoltak, kiemelve: a bérletek az alapszakasz összes hazai mérkőzésére érvényesek lesznek. Az elhangzottak értelmében az alapbérlet – amelynek tulajdonosa kiválaszthatja a helyét a lelátón – 400 lejbe kerül, az eddigi VIP-szektorba szóló bérlet 500 lej lesz, a támogatói (úgynevezett mecénás) bérlet ára pedig 1500 lej. Ami a jegyárakat illeti, gyermekeknek, nyugdíjasoknak és nőknek 10 lej, míg férfiaknak 15 lej lesz a belépő a hazai mérkőzésre.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek