2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Bemutatkozik a BioFluid

1. Mi a BioFluid

1.1. A BioFluidról röviden

A BioFluid egy növénykondicionáló készítmény, gilisztahumusz alapú növénytápoldat és baktériumtrágya. Egyaránt használható a vető- és ültetőágy előkészítésére, illetve lomb- és hígtrágyaként a vegetáció folyamán. Rendszeres használata fokozza a növények ellenálló képességét és javíthatja a termés minőségi és mennyiségi mutatóit, gazdaságosabbá téve a termelést. Kedvezően befolyásolja a termés szállíthatóságát és eltarthatóságát.
A BioFluid
– GMO- és vegyszermentes,
– biogazdálkodásban is használható,
– meglévő technológiába beilleszthető,
– felhasználása gazdaságos,
– munkaegészségügyi és élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap.
A BioFluid gilisztahumusz vizes kivonatából készül, egyedi eljárással, amelynek során elősegítjük a baktériumtörzsek spóra-, illetve cisztaképződését. Az előállított stabil tápoldat eltarthatósági ideje
2 év.

1.2. Mitől több mint tápanyag a BioFluid?

Természetes baktériumkultúra, amely elősegíti a talajélet helyreállítását és a növényélettani folyamatok támogatását. A BioFluidban található humuszanyagok elősegítik a talaj szerkezetképződését, javul a talaj tápanyag-, víz- és hőgazdálkodása. A BioFluidban található mikro- és mezoelemek természetes eredetűek, összetételük és arányuk megfelel a humusz ásványianyag-tartalmának.biofluid

2. A BioFluid HATÁSAI

2.1. A talajminőség javítása
A BioFluid a vegetáció minden szakaszában használható. A vető- és magágy előkészítéséhez egyenletesen kell kiszórjuk és beledolgozzuk a talajba. A BioFluid rendszeres használata javítja a talaj szerkezetét és kémiai összetételét, valamint helyreállítja a mikrobiológiai talajéletet. Ez a BioFluid-ban található humuszanyagok és baktériumtörzsek együttes hatásának köszönhető.
A valódi humuszanyagok (hu-
minsavak, fulvosavak) polimerizáció, kondenzáció, valamint ásványi és szerves komponensek összekapcsolása révén lehetővé teszik tartós talajszerkezeti elemek kialakítását, növelik a porhanyósságot. Kelátok vagy kicserélhető ion formájában képesek számos, a növények számára nélkülözhetetlen ásványi anyag (Ca, P, Mg, Cu, Zn, Mn, Mo, Fe, V, B) kation formájában való megkötésére, és jól felvehető formában történő hatékony tárolására. Nagy vízmegkötő képességük révén javítják a talaj vízállóságát és jelentősen növelik víztartó képességét. A humuszanyagok továbbá nagy hatású pufferanyagok, amelyek megakadályozzák a talaj gyors pH-változását.
A BioFluidban található Azo­to­bacter és Azospirillum fajok a légköri nitrogén megkötésével növelik a talaj növények számára hasznosítható nitrogén-tartalmát, valamint elősegítik a kálium felszabadítását, a Bacillus megaterium pedig a talajban kötött formában lévő foszfort mobilizálja.
A BioFluid alapanyagául szolgáló gilisztahumusz nagy mennyiségben és természetes arányban tartalmazza a fent említett mikro- és mezoelemeket, amelyek elengedhetetlenek a növények egyenletes és egészséges fejlődéséhez. A BioFluid folyamatos használata és megfelelő szerves trágya bevitele mellett jelentősen csökkenthető a termőterületekre kivitt műtrágya mennyisége, így elkerülhető az esetleges tápanyag-túladagolás (sókártétel) és a talajvíz elnitrátosodása, továbbá javul a talaj tápanyagmegőrző képessége és fokozódik a toxikus fémek oldhatatlan formában való megkötése. Tömörödött talajok esetében megszűnik a levegőtlenség és a túlzott vizesség, helyreáll a degradálódott bakteriális talajélet. Hosszan tartó száraz időben védi a talajt a kiszáradástól.

2.2. Vegetációs időszak alatti káros hatások ellensúlyozása
A BioFluidban lévő baktériumok (pl. Bacillus cereus) természetes antagonistái a talajban és a növényen előforduló fitopatogén baktérium- és gombafajoknak, a Bacillus thuringiensis által termelt toxinokról számtalan irodalmi adat bizonyítja, hogy hatékony védelmet jelentenek a fonálférgekkel, a gyökér- és levélkártevő rovarok lárváival szemben, a kifejlett rovarok tojástermelését pedig akár 80-90%-kal csökkenthetik. A Bacillus thuringiensis toxinok szelektívek, magasabb rendű élőlényekre és a beporzó rovarokra nem veszélyesek.
A BioFluid a meglévő technológiába beépítve, permetként a levélzetre is kijuttatható, ahol humuszanyagai növelik a növények aszálytűrő-képességét és mérséklik az intenzív napsugárzás káros hatásait.
A talajtrágyázásra és permetezésre egyaránt használt BioFluid jelentősen csökkenti a kedvezőtlen időjárási tényezők káros hatásait, a növénybetegségek és kártevők miatti hozamkiesést, a benne található baktériumok pedig vitaminokat, enzimeket, növényi hormonokat is termelnek, ezáltal is hozzájárulva a növény élettani folyamatainak támogatásához.

3. A BioFluid ALKALMAZÁSA

3.1. Az alkalmazás általános szabályai:
A BioFluid technológiától függően vízzel hígítva és töményen egyaránt kijuttatható. Amennyiben még nem használta a BioFluidot, a felhasználás első két évében a vetés előtt a megadott adagok kétszeresét ajánlott kijuttatni.

Figyelem! A BioFluid élő baktériumközösséget tartalmaz. Baktérium- vagy gombaellenes, illetve totális szerekkel történő együttes használata jelentősen csökkenti a készítmény hatékonyságát!

3.2. Szántóföldi kultúrák
A beforgatott szármaradványt (szalma, árvakelés, kukoricatarló) a baktériumok hatékonyan lebontják, ezáltal a növények könnyen felvehető tápanyaghoz jutnak.

Felhasználási javaslat:
Termésbetakarítást követően, a tarlóhántás előtt hektáronként 10 liter BioFluidot – szükség esetén vízzel 200-500 literre felhígítva – juttatunk ki és forgatunk be a talajba 15-20 cm mélységbe.
Az őszi vetésűeknél a kelés után permet formájában hektáronként 5 liter BioFluiddal kezeljük a kultúrát. Ezzel elősegítjük a gyökeresedést, a bokrosodást és a télállóságot. Tavasszal szárba szökkenés előtt és kalászfejlődés előtt juttatunk ki hektáronként 5-5 liter BioFluidot.
A tavaszi vetésűekre a tenyész-
idejüktől függően 2-3 alkalommal permetezünk 5 litert hektáronként, figyelembe véve a bokrosodást, szárba szökkenést, a kalász, a hüvely, a fej vagy a cső fejlődésének kezdetét.

Figyelem! A BioFluid élő baktériumközösséget tartalmaz. Baktérium- vagy gombaellenes, illetve totális szerekkel történő együttes használata jelentősen csökkenti a készítmény hatékonyságát!

3.3. Szőlőültetvények, gyümölcsösök
A BioFluidot a növényre permetezve növelhető a növény széndioxid-felvétele, ezért fokozódik a cukorképzés. Különös figyelmet érdemelnek e tekintetben a csemege- és borszőlőfajták, amelyek BioFluiddal való permetezése természsendüléskor és a termésérési időszakban javasolt, akár kétnaponta. Ezzel a módszerrel 2-3 cukorfok-emelkedést érhetünk el, ugyanakkor a gyümölcs és annak mustja és a belőle készült bor is teltebb lesz – mind illatban, mind zamatban. Vörös szőlők esetében ezen összhatáshoz még átlag 6-10%-os színanyag-növekedés is társul.
A BioFluid hatása a gyümölcs mennyiségi és minőségi jellemzőire:
– egységesebb gyümölcsérés
– teltebb íz és zamat
– magasabb cukorfok
– több színanyag
– nő a szállítási sérüléssel szembeni ellenállóképesség és az eltarthatóság

Felhasználási javaslat:
Telepítésnél a talajelőkészítés során a szerves trágya beszántása előtt, szántóföldi permetezővel juttassunk ki 20 liter/hektár BioFluidot, szükség esetén nagyobb mennyiségű munkaoldatnak behígítva. Ajánlott minden évben őszi lemosó permetezést is végezni a BioFluid 1%-os oldatával úgy, hogy bőven jusson a talajra is a permetléből. Ezt követően forgassuk be az avarral együtt, elősegítve annak lebomlását és az áttelelő kórokozók visszaszorítását.
Levélre permetezve tápanyaghoz juttatja a vele kezelt állományt, és a gyakorlati tapasztalatok szerint javítja a növények ellen­álló­képességét a különféle kórokozókkal szemben (pl. tafrina, lisztharmat, peronoszpóra, körtebolha, levéltetű, almamoly, cseresznyelégy, szőlő ilonca).

Figyelem! A BioFluid élő baktériumközösséget tartalmaz. Baktérium- vagy gombaellenes, illetve totális szerekkel történő együttes használata jelentősen csökkenti a készítmény hatékonyságát!

3.4. Kertészeti kultúrák
Kertészeti kultúráink számára nagyon fontos a talaj termőréte-
gének szerkezeti állaga, a jól levegőzött, morzsalékos ter­mesztőközeg. A laza talajszerkezet miatt a gyökérzöldségek nem szerteágazottak, hanem szabályos karó alakúak lesznek.

Felhasználási javaslat:
A szerves trágyázással együtt juttassunk ki a terület kihasználtságától függően 10-15 liter BioFluidot hektáronként – szükség esetén nagyobb mennyiségű munkaoldatnak behígítva –, és dolgozzuk be 5-20 cm mélyen.
Levélre permetezve tápanyaghoz juttatja a vele kezelt állományt, és a gyakorlati tapasztalatok szerint javítja a növények ellenállóképességét a különféle kórokozókkal szemben (lisztharmat, tripsz, levéltetű és más rovarkártevők).

Figyelem! A BioFluid élő baktériumközösséget tartalmaz. Baktérium- vagy gombaellenes, illetve totális szerekkel történő együttes használata jelentősen csökkenti a készítmény hatékonyságát!

3.5. Dísznövények
A BioFluid használata segít az intenzív termesztésben használt vegyszerek által okozott stresszhatás kivédésében, folyamatos használata mellett megszűnik a rizóma betegség (tőrothadás, palántadőlés). Folyamatos és kompakt virágzást, élénk színeket eredményez, a vágott virág szállíthatósága és eltarthatósága javul.

Figyelem! A BioFluid élő baktériumközösséget tartalmaz. Baktérium- vagy gombaellenes, illetve totális szerekkel történő együttes használata jelentősen csökkenti a készítmény hatékonyságát!

4. Forgalmazó:

Agro Partium S.R.L., Matei Corvin utca 115. szám, Nagyvárad
Telefonszám: 0359-416-561, 0746/707-805, 0751/597-062
E-mail cím: agropartium2014­@gmail.com
(x)

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb