Bemutatják a székelyudvarhelyi sportkínálatot

Mondd, te mit választanál?

91

Tavaly óriási népszerűségnek örvendett az első ízben megszervezett Sportágválasztó. Az eseményt úgy képzeljük el, mint egy nagy börzét, ahol gyerekek és szüleik élményszerűen ismerkedhetnek meg a városban elérhető sportágakkal, edzésformákkal. Az elmúlt évben ezernél is többen éltek a lehetőséggel.

Sport, játék és buli a pályán. Idén is sok mindent ki lehet próbálni

A tavalyi visszajelzésekből okulva nem októberben, hanem a tanév elején, mindjárt a második hét végén jelentkezik a Városi Sportklub (VSK) által szervezett program.
Az esemény lehetőséget teremt a gyermekek számára, hogy minél több sportágat megismerjenek és kipróbáljanak. A kínálatban 20 sportág szerepel, olyanok, mint például a foci, birkózás, kézilabda, floorball, atlétika, kosárlabda, taekwondo, asztalitenisz, teqball, zumba, street workout, aikido, sízés, úszás, biciklizés, valamint tánc is.

Izgalmas találkozások
A látogatók találkozhatnak például a Vasas Femina FC Szé­kelyudvarhely focis lányaival, akik közül többen a román válogatottban is játszottak már, az Areopolis Floorball Egyesület tagjaival, akik a teremhoki trükkjeit mutatják be, de ott lesz a Sportágválasztón az Ecole di Budo Raji Romania képviselője is, aki a tradicionális alapokra épülő modern japán harcművészet világába nyújt betekintést. Kialakítanak egy bringás ügyességi pályát, amit gyakorlatban ki lehet próbálni, és természetesen lesznek olyan sportágak (például úszás), amelyet csak „szemléltetve” ismertetnek a szakemberek.
Mester Zoltán, a VSK igazgatója azt mondja, hogy a legegészségesebb, ha egy gyerekkel minél több mozgásformát „megkóstoltatnak” a szülők, és majd ha egyre nagyon ráérez, és ő is benne van, akkor már lehet komolyabban foglalkozni a sporttal. Hozzátette azt is, hogy első körben nem a teljesítmény a fontos, hanem az, hogy a mozgás beépüljön a gyermek életébe.

Figyelni a gyermek arcát
A holnapi Sportágválasztó épp erre ad lehetőséget: megnézni az alternatívákat. Szülő, gyerek kérdezhet az edzőktől, megtudhatja, hogy mikor vannak, hogyan zajlanak az edzések. Mester Zoltán hangsúlyozza: érdemes együtt, a családdal eljönni, az edzők egész délután ott lesznek, és érdemes a szülőknek a bemutatók közben figyelni gyermekük arcát, hogy mi nyűgözi le őt leginkább.
Minden városi és környékbeli tanintézményt leértesítettek már, és holnap 10–19 óra között a Sétatéri Stadionban várják a szervezett iskolai csoportokat, délután pedig a családokat. Mester Zoltán azt ajánlja, hogy legkevesebb két órát szánjanak a Sportágválasztóra az érdeklődők, és a gyerekeket sportos ruhába öltöztessék. Játékra is biztatják a kicsiket, akik egy szórólapot kapnak az összes jelen lévő sportág piktogramjával, ha mindent „begyűjt”, a lapot például gyümölcsre válthatja be.
– Lehet, hogy kissé hűvösebb lesz, de ez ne tartson vissza senkit az eseménytől. Azt gondolom, hogy a szülőknek is nagy könnyebbség, mert megismerkedhetnek a kínálattal, a gyermek kipróbálhat több dolgot is, és akár be is lehet iratkozni a legszimpatikusabb sport edzéseire – ajánlja a holnapi Sportágválasztót a szervező VSK igazgatója.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek