Bemelegítés a Szilvanapokra

IX. Oroszhegyi Ifjúsági Napok

641

Folytatják a tavaly újjáélesztett „hagyományt” Oroszhegyen: a Szilvamag Néptánccsoport hatnapos rendezvénysorozata, az ifjúsági napok továbbra is kifejezetten a helyiek megszólítására törekszik. A programok péntek este kezdődtek és az augusztus 15-i búcsú napjával zárulnak.

Oroszhegyen a 2000-es évek közepén indították el az ifjúsági napokat, és éveken keresztül a turisták tömegét vonzó Szilvanapok „előfutáraként” szervezték a rendezvénysorozatot. Mivel mindkét kezdeményezés egyre érettebbé vált és a szervezőcsapat szinte azonos volt, energia híján hét év elteltével az ifjúsági napokról lemondtak. A Szilvamag Néptánccsoport tavaly döntött úgy, hogy újult erővel, új csapattal belevág az újjáélesztésbe – tudtuk meg Barabás Dénes szervezőtől.
– Turistavonzó rendezvényünk kettő is van Oroszhegyen – a Szilvanapok és a Nárciszfesztivál –, ezért mi kifejezetten a helyieknek szervezzük ezeket a programokat. Az ifjúságnak szánt eseményeket estére szerveztük, munkaidő utánra, ugyanakkor szombaton gyermekfoglalkozásokat tartottunk, vasárnap pedig a szórakozásra fektettük a hangsúlyt. Rengeteg falubelit megmozgatott a helyi focibajnokság, különösen a női foci – közölte lapunkkal Barabás Dénes.
Mint megtudtuk: ma filmvetítésre, társasjátékra és nótaestre várják a lakosságot a régi kultúr­otthon klubtermében kialakított ÁmBár nevű kocsmába, szerdán pedig búcsús bál zárja a rendezvénysorozatot.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.