Bélbor jelképei

139

Újabb Hargita megyei település címerét hagyta jóvá a kormány: Bélbor község közigazgatási címerét az április 13-án megjelent 252. számú kormányhatározat a megye északi részén lévő község közigazgatási címerét írja le.

Belbor_cimer

Nőtt a hivatalos közigazgatási címerrel rendelkező ön­kormányzatok száma Har­gita megyében. A kormány 13-i ülésén elfogadott 252-es számú határozat a Hivatalos Közlöny április 21-i számában jelent meg, amely jóváhagyja Bélbor község közigazgatási címerét. A jogszabály a címer részletes leírását és a szimbólumok értelmezését is taglalja.
A háromszög alakú, kerekített címerpajzs első negyedében, arany mezőben egy vörösfenyőág, rajta négy ezüst toboz látható – a leírás szerint ez a környék erdőségeit jelképezi. A második negyedben egy aranyszínű tehénfej kapott helyet, ez jelképezi a település lakóinak legfőbb megélhetési forrását, az állattenyésztést. A harmadik negyedbe, ugyancsak kék mezőbe egy aranyszínű ortodox templomot helyeztek el, tornyán kereszttel. Ez a jelkép a település lakói többségének egyházi hovatartozására utal. A negyedik negyedben aranyszínű mezőben ásványvízforrás látható: egy kék kört szel ketté egy hullámos ezüstszínű öv, amelyben kis kék körök találhatók. A forrás a környék legfontosabb altalajkincsére, a Bilbor néven ismert ásványvízre utal.
A címer fölötti falkorona a település rangját jelzi.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek