Behúzták a rangadót, de helyezésükön nem javítottak: Pontszegény mérkőzésen győztek a csíkiak

13

Rangadót nyertek a VSK Csíkszereda kosárlabdázói, ám a győzelem ellenére nem sikerült a tabellán előre lépniük Lászlófy Botond tanítványainak. A szombati találkozó főleg a két csapat remek védelmének köszönhetően eléggé pontszegényre sikerült: az első negyedben a két csapat összesen huszonegy egységet szerzett, mi több, a folytatásban sem gyakran járt a labda a gyűrűbe. A csíkiak keretében változások is történtek.

Fontos meccset sikerült megnyernie szombaton a VSK Csíkszereda férfikosárlabda-csapatának a hazai bajnokság B csoportjának kilencedik fordulójában: Lászlófy Botond tanítványai a több mint egy hónapja hazai pályának számító Sepsi Arénában a Konstancai ABC Athletic csapatát győzték le. A két gárda a forduló előtt is egymást követte a tabellán, ez a szombati meccs után sem változott, csupán a különbség lett kevesebb a gárdák között: a tengerpartiak továbbra is a hatodik, míg a csíkiak a hetedik helyen állnak.
Az elmúlt héten változások is történtek a csíkiak keretében: közös megegyezéssel szerződést bontott Bruno Spanja és a VSK Csíkszereda, ám hamar megtalálták a távozó utódját: a kanadai Cassidy Mac Gregor Ryan a hét közepén érkezett a csapathoz, aki egy edzésen vett részt, szombaton pedig már győzelemhez segítette új csapatát. – Gyakorlatilag ugyanarra a posztra érkezett Ryan, amelyről Spanja távozott. Két méter magas és kilencvenkilós robusztus játékos, az amerikai egyetemi bajnokságban játszott, remélem, sokat lendít majd a csapat játékán érkezése – mondta lapunknak Lászlófy Botond. A csíkiak trénere hozzátette, ahhoz képest, hogy szombaton először játszott csapatában Ryan, elégedett volt játékával.

Jól védekeztek
A szombati VSK Csíkszereda – ABC Athletic mérkőzésen a védekezés mindkét csapatnál jól működött, ez visszatükröződik az eredményen is. A gyűrűbe először a csíkiak találtak be, ám a vendégek hamar egyenlítettek, érdekesség, hogy az első játékrész feléig mindössze tizenkét pont született. A 6. percben a vendégek átvették a vezetést, előnyüket öt pontra növelték, ám az első pihenőig ezt háromra faragták a csíkiak. A második negyed fordulatokban gazdag volt, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, ám három pontnál nagyobb különbség nem volt a felek között, a szünetre a vendégek végül kétpontos előnnyel mehettek pihenni.
A harmadik negyedben a tengerpartiak négyre növelték előnyüket, ám két perc alatt a csíkiak ledolgozták a hátrányukat és átvették a vezetést, ötpontos különbségre tettek szert, ám a vendégek ritmust váltottak és egyre faragták hátrányukat, ám nem tudtak egyenlíteni, mi több, a játékrész végéig Lászlófy Botond tanítványai újra elhúztak három pontra. Az utolsó negyed 64 másodperces pontcsenddel indult, ekkor Movileanu triplájának köszöngetően megduplázták a csíkiak az előnyt, majd közel két perc után újra a csíki játékos ért el triplát, így kilenc pontra nőtt a két csapat közötti különbség. Innen már kényelmesebb helyzetben volt a VSK Csíkszereda, bátrabban és egyre ponterősebben játszott a csapat, ennek köszönhetően a játékrész második felét tizenhat pontos előnnyel kezdték. Az utolsó három percben a konstancaiak egy újabb ritmusváltásnak köszönhetően elkezdték faragni hátrányukat, a csíkiak pedig egyre többet hibáztak támadásaik során, az utolsó perc ugyan izgalmasra sikeredett, ám végül Lászlófy Botond tanítványai hétpontos előnnyel behúzták a meccset.
– A szezon során többször is bebizonyítottuk, hogy védelemben remekül helytáll a csapatunk, támadásaink viszont nem mindig eredményesek. Az első két negyedben mindkét csapat jól védekezett, nem sokszor adtak lehetőséget egymásnak a felek a pontot érő dobásra, ezért elég kevés támadást sikerült befejezni. A meccs intenzitása amúgy jó volt, csapatunknak jól ment a játék, a kevés pont ellenére is többen jó dobási mutatókkal zárták a meccset – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda edzője.
A következő fordulóban a csíkiak Galacon lépnek pályára, a találkozót szombaton rendezik.

Eredmények
Felnőtt férfi országos bajnokság, B csoport, 9. forduló: VSK Csíkszereda – Konstancai ABC Athletic 65:58 (9:12, 15:14, 18:13, 23:19). A csíki pontszerzők: Lufile 19, Ryan 13 (2 x 3), Magusar 12, Movileanu 11 (3 x 3, Medgyesy 5 (1 x 3), Cergic 2, Olariu 2, Lokodi 1. VSK Târgu Jiu – VSK Focșani 89:77, VSK Máramarossziget – VSK Medgyes 67:83. A VSK Galac – CSO Voluntari találkozót holnap 19 órától rendezik.
A csoport állása: 1. Voluntari 16 pont (8/0), 2. Medgyes 16 p. (7/2), 3. Galac 14 p. (6/2), 4. Focșani 14 p. (5/4), 5. Târgu Jiu 12 p. (3/6), 6. Konstanca 12 p. (3/6), 7. VSK Csíkszereda 11 p. (2/7), 8. Máramarossziget 10 p. (1/8).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek