Behúzták a kötelezőt

145

A várakozásoknak megfelelően könnyedén, félgőzzel húzta be a Csíkszeredai Sportklub az Erste Liga középszakaszának alsóházában az első mérkőzését az utolsó Vienna Capitals II. ellen. Leo Gudas–Hozó Levente edzőpárosnak viszont főhet a feje, hiszen játékosai a biztos előny tudatában sokszor elég fegyelmezetlenek voltak, és a vendégek végül mínusz háromra jöttek fel.

Hozta a kötelezőt a Csíkszeredai Sportklub, ám hétvégére sokkal összeszedettebb játék kell Fotó: László F. Csaba

Nem lehetett kérdés a Csíkszeredai Sportklub – Vienna Capitals farmcsapata mérkőzése előtt, hogy mely a jobb csapat, és hogy hol fog landolni a három pont az Erste Liga középszakaszának alsóházában.
A Sportklub pedig esélyeshez méltóan is kezdett, már az első harmadban döntésre vitte a három pont sorsát, amikor Valchar duplájával, illetve Fodor találatával 3–0-ra vezettek. A második harmadra egy picit agresszívebb bécsi csapat korcsolyázott ki, amelynek sikerült meglepnie a kék-fehéreket, és egy gólt sikerült is szerezniük. A harmad második felére ismét rákapcsolt a Sportklub, és további két gólt rámolt, végképp eldöntve mindent. Az utolsó felvonást újfent jól kezdték a csíkiak, hogy majd annak második felében a fegyelmezetlenségeké legyen a főszerep. Ezt pedig három góllal büntették a vendégek.
A csíki csapat trénere, Leo Gudas nem is rejtette véka alá bosszúságát a találkozó után.
– Jól kezdtük a meccset, ahogyan elterveztük, majd szép sorjában jöttek a kiállítások, illetve a fegyelmezetlenségek. Ennyi büntetést nem szabadott volna összeszedjünk. Ez most még belefért, de a jövőben már nem, hiszen egy jobb csapat ezeket nagyon büntetni fogja. Tehát a hétvégi előttünk álló meccsekre sokkal fegyelmezettebb, jobb védekező játékot mutató csapatot szeretnék látni – jegyezte meg Gudas.
A csíki csapat a mérkőzés után elutazott Budapestre, hiszen pénteken a Ferencváros, vasárnap a Vienna Capitals, majd jövő kedden a Fehérvári Titánok otthonában lép jégre.

Erste Liga, középszakasz
Hétfő: Fehérvári Titánok – Ferencvárosi TC 5–2 (1–1, 4–0, 0–1) /Láday (13.), Ainsworth (22.), Schoenmakers (25., 29.), Szita (31.), illetve Rafaj (4.), Shupe (44.)/; Brassói Corona – Vienna Capitals II. 7–1 (4–1, 3–0, 0–0) /Knyazeev (4., 21.), Tranca (6., 9.), Jemeljanenko (15.), Walls (39.), Saluga (40.), illetve Wolf (19.).
Szerda: Csíkszeredai Sportklub – Vienna Capitals II. 7–4 (3–0, 2–1, 2–3) /Valchar (4., 17.), Fodor (12.), Antal Zs. (27., 52.), Bjelov (33.), Farkas (41.), illetve Karitnig (26., 53.), Janisch (57.), Ranftl (59.); Ferencvárosi TC – Fehérvári Titánok 7–5 (3–1, 2–3, 2–1) /Németh A. (2.), Rafaj (13.), Hitamaki (19., 37.), Dubek (29.), Shupe (46.), Tendler (60.), illetve Mazzag (14.), Schoenmakers (22.), Szita (31.), Részegh (33.), Láday (42.)/.
Az alsóház állása: 1. Sportklub 7 pont, 2. Ferencváros 5, 3. Brassó 4, 4. Fehérvár 3, 5. Vienna Capitals II. 0.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.