Befejezték a felújítást Hargitafürdőn

101

Utolsó ellenőrzését tartotta a csík­szeredai városháza átvé­te­lező bizottsága a tegnap Har­gitafürdőn. A Hargitafürdő turisztikai övezet megközelíthetőségének javítása és területrendezése elnevezésű projekt magában foglalta az úthálózat felújítását, az esővízelvezetés szabályozását, a közvilágítás kor­szerűsítését, információs táb­lák kihelyezését és a turistaösvények kijelölését.

Helyszíni szemle. Már csak a beruházás utolsó szegmensét, a tájékoztató táblák kihelyezését kellett szemügyre venni
Helyszíni szemle. Már csak a beruházás utolsó szegmensét, a tájékoztató táblák kihelyezését kellett szemügyre venni

A Hargitafürdőn végzett beruházások az infrastruktúra fejlesztését szolgálták, és a felújítás elsősorban a település nagyon rossz állapotban levő úthálózatát érintette. Átereszeket építettek, megerősítették a támfalakat, összesen 4329 méter hosszan alapoztak, köveztek és aszfaltoztak a négy méter széles főútvonalon. A keskenyebb, 2,5 méter szélességű mellékutcákban az alapozást követően kockakővel borították az útszakaszokat összesen közel egy kilométeren. A pályázat részeként kitisztították és megerősítették a település déli részén található időszakos patakmedret, illetve hat kilométer hosszan felújították a közvilágítási rendszert: a földbe helyezték a vezetékeket, új villanyoszlopokat állítottak, amelyekre takarékos égők kerültek. Négy, fából készült információs tábla is segíti mostantól a turisták tájékozódását, és a településen áthaladó turistaútvonalakat 14 útmutató táblával jelölték ki. A pályázat összértéke 15 millió lej volt, melyből 9 milliót az Európai Unió biztosított, a kormány 783 lejjel támogatta a beruházást, a városháza önrésze pedig 3 millió lej volt.
Természetesen nem most ellenőrizték, hogy le vannak-e aszfaltozva az utcák, hanem folyamatosan követték a munkálatokat, most már csak a táblákat szemrevételezték, mondta el Fü­le­ki Zoltán megbízott alpolgármester. Hozzátette, meg van elégedve, és örül, hogy egy igen hosszú és nehézségektől sem mentes befektetési és kivitelezési folyamat végére értek.
– A beruházásnak az volt a célja, hogy Hargitafürdőn civilizált körülményeket teremtsünk az ide látogató turistáknak, és ezzel is növeljük a turizmus forgalmát – fogalmazott Füleki. Hozzátette, biztos abban, hogy ez a befektetés munkahelyeket fog teremteni, és abban is, hogy Hargitafürdőt hamarosan síparadicsomként fogják emlegetni.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek