Beérhetik a Steauát

94

Teljes fordulót rendeznek a román jégkorongbajnokságban hétvégén. Az első hely, illetve az utolsó rájátszást érő pozíció szempontjából is érdekes párharcokra van kilátás. A Csíkszeredai Sportklub Dunaújvárosból hazaérve azonnal jégre áll a bajnoki címvédő Galac ellen, míg a Gyergyószentmiklósi Progym a Steauát fogadja.

Visszaveheti az első helyet a román bajnokságban a Csíkszeredai Sportklub Fotó: László Róbert
Visszaveheti az első helyet a román bajnokságban a Csíkszeredai Sportklub Fotó: László Róbert

Tíz mérkőzése maradt hátra a román bajnoki pontvadászat alapszakaszából, ami a Csíkszeredai Sportklubot és a Gyergyószentmiklósi Progymot illeti. Mindkét alakulat, ha győzni tud a soron következő páros meccsén, előz a táblázaton. Egyik félnek sem lesz könnyű hétvégéje.

Buszról el, jégre fel
A hét végén a legnehezebb feladata egyértelműen a Csíkszeredai Sportklubnak van. Két okból is. Egyrészt a címvédő Galaci Dunăreát fogadja, amely bár jelen pillanatban lejtmenetben van – ezért is hozták a kispadra az ukrán Vaszilij Bobrovnikovot –, de van olyan játékoskerete, hogy bármikor bárkinek gubancot tud okozni. Másrészt az is kérdés, hogy a csíki csapat milyen felállításban tud jégre lépni, hiszen a csapat tegnap este Dunaújvárosban még játszott a MOL Ligában. Az már a Ferencváros elleni, keddi, MOL Liga-rájátszás szempontjából sorsdöntő mérkőzésen is látszott, hogy a kék-fehérek nehezen korcsolyáztak. Ha a fáradtsághoz hozzátesszük az autóbusszal megtett kilométereket, akkor elmondható, hogy nagy bravúr lenne a pontszerzés is.

Mérkőzéshiány okozta panaszok
Míg a Sportklubra a legnehezebb, addig a Gyergyószentmiklósi Progymra a legfontosabb ütközet vár. Ma és holnap a Bukaresti Steauát látják vendégül, akikkel óriási harcban vannak az utolsó rájátszást érő pozícióért. A két csapatot mindössze hat pont választja el egymástól a táblázaton. A jobb egymás elleni eredményeknek köszönhetően, amennyiben kétszer nyer a Progym, akkor már ők lesznek a negyedik helyen. Az eddigi bajnoki meccsek bizalomra adhatnak okot, mivel a Progym négyből három alkalommal begyűjtötte a bakák skalpját. Lubomir Hurtaj vezetőedző viszont a tegnapi lapszámunkban adott nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki. Véleménye szerint ugyanis nagyon rossz pillanatban rendezik ezt az igencsak sorsdöntő összecsapást, hiszen csapata legutóbb január közepén játszott igazán éles meccset a Brassóval. Azóta csupán a Sportullal hozta őket össze a sors, mivel a Sportklub elleni találkozókat elhalasztották.
A bakák ellenben négy parázs meccset játszottak. Kétszer találkoztak a Galaccal és kétszer a Sportklubbal. Mindkét csapattól 4-4 pontot raboltak el, ráadásul idegenben.
Két gyergyói vereség sokba kerülne, mivel Hurtajéknak csak kőkemény meccsei vannak hátra: négyszer játszanak a Steauával, míg a Galaccal, a Sportklubbal és a Brassóval kétszer-kétszer. Ráadásul csupán a most hétvégi mérkőzéseket játsszák hazai pályán, a többit idegenben. A Steauának ezzel szemben biztosan van hat pontja a Sportul ellen.

[box type=”shadow” ]Román bajnokság, műsor és állás Ma: Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunărea (17.30), Gyergyó­szentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua (18.30). Holnap: Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunărea (17.30), Brassói Corona – Bukaresti Sportul Studenţesc (17.30), Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua (18.30). Vasárnap: Brassói Corona – Bukaresti Sportul Studenţesc (11.30),

1. Galaci Dunărea 32 20 3 2 7 234–120 68
2. Csíkszeredai Sportklub 30 20 3 1 6 229–78 67
3. Brassói Corona 30 16 1 1 12 134–126 51
4. Bukaresti Steaua 30 15 0 3 12 223–115 48
5. Gyergyószentmiklósi Progym 30 14 0 0 16 211–135 42
6. Sportul Studenţesc 32 0 0 0 32 54–511 0 [/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek