Bedarált hollandok, jöhet Szerbia

101

Döcög a magyar férfi vízilabda-válogatott szekere a Barcelonában zajló Európa-bajokságon és a csoportküzdelmek során a kötelezőt sem sikerült hozni. A negyeddöntőbe jutásért rendezett meccsen bedarálták a hollandokat, így jöhetnek a szerbek. A lányoknál a magyarok Olaszországgal negyeddöntőznek.

Megfiatalított, átalakított magyar férfi vízilabda-válogatott utazott el a Barcelonában zajló Európa-bajnokságra, ahol az A csoport első meccsén simán verték Grúziát, majd ugyanolyan simán kaptak ki Olaszországtól, hogy végül a csoport utolsó meccsén 4–4-es döntetlent játsszanak Németországgal. A csoport második helye azt jelentette, hogy egyenes ágon nem jutottak a negyeddöntőbe, hanem a C csoport harmadikjával Hollandia ellen kellett megküzdjenek az oda való kerülésért.
Märcz Tamás legénysége egy picit megrázta magát, és ha nem is Pazar játékkal, de sikerült legyőzniük Hollandiát 12–9 arányban. A magyarok legeredményesebb játékosa Vámos Márton volt négy góllal. A válogatott holnap 18 órakor a címvédő és olimpiai bajnok szerb csapattal játszik.
A román válogatott a D csoport harmadik helyén végzett és a negyeddöntőbe jutásért a B csoport másodikjával Montenegróval került össze. A találkozó viszont tegnap késő este lapzárta után ért véget.

A lányoknak Olaszország jutott
A magyar női válogatott a B csoportba kapott besorolást, ahol nyitásként kikaptak a rendező spanyoloktól, hogy ezt négy győzelem kövesse. A németeket, a szerbeket és a törököket simán verték, míg Oroszország ellen késhegyre menő csatát vívtak, amelyet egy góllal sikerült megnyerniük. A csoport második helyét szerezték meg, és a negyeddöntőben az A csoport harmadikjával, Olaszországgal játszanak ma este 19.30 órától. A női tornán eddig nincsenek meglepetések. A negyeddöntő műsora, ma: Oroszország – Görögország (18), Magyarország – Olaszország (19.30), Hollandia – Németország (21.30), Spanyolország – Franciaország (23).

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.