Becze Tihamér is behívót kapott

Két csíki és két gyergyói a magyar válogatottban

57

Nemzetközi barátságos tornán vesz részt a hét végén a magyar jégkorong-válogatott. A csapat bő keretében előzetesen három székelyföldi hokis kapott helyet, az utolsó pillanatban viszont még három játékos csatlakozott a gárdához, közöttük van Becze Tihamér is. A Gyergyószárhegyen születt és a Csíkszeredai Sportklubnál leigazolt hokis először öltheti magára a magyar mezt.

Lehetőséget kapott a bizonyításra a magyar válogatottban is a Sportklub hokisa

Norvégiában Euro Ice Ho­ckey Challenge (EI­HC) tornán vesz részt holnaptól szombatig a magyar jégkorong-válogatott. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány huszonhat hokist hívott be a magyar válogatottba, közülük három székelyföldit, a csíkszeredai Reisz Áront és Sárpátki Tamást, valamint a gyergyószentmiklósi Szabó Krisztiánt, akik a Fehérvár AV19 játékosai. A bő keretből azonban sérülés miatt Kóger Dániel, Magosi Bálint és Nagy Gergő lemondta a norvágiai szereplést, helyettük a szövetségi kapitány Benk Andrást, és Németh Attilát, valamint Becze Tihamért hívta be a válogatottba.
Becze Tihamér Gyergyó­szár­he­gyen született, tizenhat évesen már Magyarországon – Dunaújvárosban – játszott. A 2007/2008-as idényben a román U18-as és U20-as válogatottal volt vébérésztvevő, egy évvel később a felnőttek között is bemutatkozott a román címeres mezben. 2010-ben igazolt vissza Csíkszeredába, utoljára 2013-ban olimpiai selejtezőn és világbajnokságon is szerepelt a román válogatottal. 2014 őszén Miskolcra, egy évvel később Székesfehérvárra, újabb egy év elteltével Dunaújvárosba szerződött. A 2017/2018-as idényt az Újpestnél kezdte és Dunaújvárosban fejezte be, idén pedig visszaigazolt a Sportklubhoz. A magyar állampolgársággal is rendelkező hokis öt éve volt utoljára román válogatott, azt követően négy egymást követő idényben játszott magyar csapatnál, így a nemzetközi szövetség szabályzata alapján jogosult a magyar válogatottságra.
– A válogatott csapatvezetője hívott, hogy jogosult vagyok-e a magyar válogatottban játszani, amire igennel feleltem. Később közölte, a szövetségi kapitány szeretne kipróbálni, és megkérdezte, el tudok-e menni a norvégiai túrára. Mivel a román bajnokság nem áll meg, egyeztetnem kellett a Sportklub vezetőivel, de ők pozitívan álltak a kérdéshez, és elengedtek, amit ezúton is köszönök nekik – nyilatkozta a jégkorongblog.hu-nak Becze. Arra a kérdésre, hogy milyen érzésekkel fogadta a meghívót, a Sportklub hokisa azt mondta, titkon reménykedett abban, hogy egyszer behívják a magyar válogatottba. – Talán egy kicsit vártam is, de azért a végén mégis meglepetés volt számomra. Évek óta ezért dolgozom, így ez most nagyon sokat jelent nekem – tette hozzá a kék-fehérek játékosa. Becze azt mondta, nincsenek nagy elvárásai. – Amilyen feladatot kapok, azt fogom a tőlem telhető legnagyobb odaadással elvégezni. Szeretném megmutatni, hogy máskor is számíthatnak rám – mondta Becze Tihamér.
A norvégiai EIHC-tornán a magyar válogatott holnap 17 órától Franciaországgal, pénteken este nyolctól a házigazda norvégokkal, szombaton 13 órától pedig Fehéroroszországgal játszik.
A magyar keret: kapusok: Hetényi Zoltán (Debreceni AC), Vay Ádám (miskolci DVTK Jegesmedvék); hátvédek: Jesse Dudás, Pozsgai Tamás, Vokla Roland (mind MAC Budapest), Gőz Balázs, Kiss Dániel, Szirányi Bence (mind DVTK Jegesmedvék), Stipsicz Bence, Szabó Dániel (miond Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE); csatárok: Becze Tihamér (Csíkszeredai Sportklub), Benk András (UTE), Németh Attila (DEAC), Galló Vilmos (Timra, Svédország), Terbócs István, Christopher Bodó (mind MAC), Erdély Csanád, Hári János, Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szabó Krisztián (mind Fehérvár AV19), Miskolczi Márk, Somogyi Balázs, Vas János (mind DVTK Jegesmedvék). Szakmai stáb: szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen; edzők: Majoross Gergely, Szilassy Zoltán; kapusedző: Farkas Tamás; csapatvezetők: Imre Lajos, Szilágyi Levente.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek