2021, január 17, vasárnap.

Becze Tihamér is a keretben

Alig egy hét múlva két felkészülési mérkőzést játszik a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott Lengyelország ellen Budapesten. A magyar keretben ott lesz a Csíkszeredai Sportklub játékosa, Becze Tihamér is.

Kilenc hónap után lép jégre újra a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott, amely a Tippmix Nemzetek Tornája keretében kétszer találkozik a lengyel csapattal. Az első találkozót november 5-én, csütörtökön este 21 órától rendezik, míg a második két nappal később, szombaton 15.10-kor kezdődik a Tüskecsarnokban.

Ezeken a mérkőzéseken mutatkozik be az új szövetségi kapitány, a kanadai Sean Simpson a válogatott élén. A Tüskecsarnokban a férőhelyek felére értékesítenek jegyeket a járvány miatt, és a nézőknek kötelező lesz a maszk viselése. A jegyek kizárólag online vásárolhatók meg az Eventim hálózatában, a jegyértékesítés tegnap este indult.

A Sean Simpson által dirigált magyar válogatottba ezúttal behívót kapott a Csíkszeredai Sportklub csatára is, Becze Tihamér. Ugyanakkor nem ő lesz az egyetlen székely sportoló a keretben, miként azt megszokhattuk. Mellette ugyanis ott lesz még a MAC HKB csatára, Sofron István, illetve a Hydro Fehérvár AV19 játékosa, Bartalis István is.

A magyar válogatott kerete ugyanakkor változhat még az elkövetkezendő időszakban, hiszen sérülések is közbejöhetnek, de nagyobb veszélyt jelent az új koronavírus, amely a magyarországi csapatokat már alaposan megtépázta.

A válogatott szakmai stábjában ott van a Gyergyói HK újdonsült vezetőedzője, Szilassy Zoltán, aki másodedzői feladatokat fog ellátni.

Galacot fogadja a GYHK

Rangadóra kerül sor ma és holnap a román jégkorongbajnokságban, hiszen a Gyergyói HK a Galaci VSK-t fogadta. A piros-fehérek továbbra sem számíthatnak a teljes keretre, hiszen többen megfertőződtek az új koronavírussal, illetve többen sérüléssel küszködnek. Ugyanakkor a túloldalon egy erőtől duzzadó Galacot találhatunk, amely a hétvégén kétszer is legyőzte a Brassói Coronát, idegenben.

A heti műsor: ma: Gyergyói HK – Galaci VSK (18.30), Bukaresti Steaua – Brassói Corona (18.30); holnap: Gyergyói HK – Galaci VSK (18.30), Bukaresti Steaua – Brassói Corona (18.30); péntek: Sapientia U23 – Sportul Studențesc (18.30); szombat: Sapientia U23 – Sportul Studențesc (11).

A magyar keret

Kapusok: Hetényi Zoltán (Debreceni DEAC), Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék).

Hátvédek: Garát Zsombor, Pozsgai Tamás (mindketten MAC HKB Újbuda), Varga Arnold (Újpest), Kiss Dániel, Vojtkó Mátyás, Kevin Wehrs (mindhárman DVTK Jegesmedvék), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Tóth Gergely (Ferencváros Telekom).

Csatárok: Bartalis István, Andrew Sarauer (mindketten Hydro Fehérvár AV19), Benk András (Újpest), Becze Tihamér (Csíkszeredai Sportklub), Csányi Karol, Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint, Vass János (mind DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Ferencváros-Telekom), Nagy Krisztián, Orbán Brance, Sofron István, Terbócs István (mind MAC HKB Újbuda).

Vezetőedző: Sean Simpson.

Másodedzők: Szilassy Zoltán (Gyergyói HK), Fodor Szabolcs (Ferencváros-Telekom).


Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb