Bartis Attila fotói az Új Kriterion Galériában

Kiállítás

77

Az Új Kriterion Galéria őszi szezonja Bartis Attila fotográfiáival indul. Ma este 6 órakor Bartis Attila: A szigeteken kiállítását Kemény István költő nyitja meg az intézmény csíkszeredai, Petőfi utca 4. szám alatti székhelyén.

Bartis Attila fotóiból azonos címmel nyílik kiállítás négy nappal később Bukarestben a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, a Román Szépművészeti Múzeum (Muzeul Național de Artă a României – MNAR) és az Új Kriterion Galéria együttműködésében. A bukaresti kiállítást Petrányi Zsolt kurátor nyitja meg.
A két kiállítás fotói a tavaly Budapesten kiállított anyagból, illetve újabb munkákból áll össze, melyeket az alkotó a második otthonául választott Indonéziában készített. A kiállított anyag azonban nem egy távoli táj felfedezésével kecsegtet, hanem épp ellenkezőleg, a kiváló prózaíró alkotói munkásságának egy teljesen más szemléletét igyekszik bemutatni, fotográfiái egyéni kompozíciós rendet, illetve témaválasztást hoznak a látogató elé.
A fotográfia végigköveti Bartis Attila munkásságát, sőt tulajdonképpen irodalmi tevékenységét is megelőzi, hiszen fényképezést tanult, s portréi már a kilencvenes években felkeltették a kritikusok érdeklődését. Az elmúlt három évtizedben mégis inkább irodalmárként vált ismertté, azonban a gondolat rögzítése mellett életében mindig is ott volt a látható pillanat megörökítésének művészi igénye.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek