2021, január 17, vasárnap.

Barátosi nyerte a Kerámia-kupát

Második alkalommal szervezték meg Korondon a Kerámia-kupával díjazott megyék közti rapid sakkversenyt. A viadalon 23 településről érkezett összesen nyolcvan sakkozó vett részt, a győzelmet a marosvásárhelyi Barátosi Dániel nemzetközi mester szerezte meg.

Az utolsó fordulóban a nagymesterverő korondi Sándor Tamás világossal Barátosi Dániellel játszik.
Az utolsó fordulóban a nagymesterverő korondi Sándor Tamás világossal Barátosi Dániellel játszik.

[dropcap]A [/dropcap]42 éves korondi vállalkozó és lelkes sakkbarát, a gyergyócsomafalvi születésű Sándor Levente kezdeményezésére a tavaly megalakult korondi Kerámia Sakkegyesület vasárnap újabb sikeres sakkeseményt rendezett. A 2. Kerámia-kupa megyék közti rapid sakkversenyen 23 település 80 sakkozója ült asztalhoz. Sándor Levente főrendező megnyitóbeszéde után Vágási Albert köszöntötte az új művelődési házban összegyűlt sakkozók népes táborát és tolmácsolta Katona Mihály korondi polgármester és Ravasz Ferenc alpolgármester üdvözletét.
A 7 fordulós rapid versenyen a digitális sakkórákkal felszerelt klubban a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) által előírt játékritmussal (játékosonként 15 perc és lépésenként 10 másodperc bónuszidő) zajlott a küzdelem, és mindenki egy csoportban játszott. A győzelmet az első számú kiemelt, a marosvásárhelyi Barátosi Dániel (2398) nemzetközi mester szerezte meg 6,5 ponttal a 6 pontos csíkszeredai Biró Sándor (2258) nemzetközi mester és a szintén 6 pontos marosvásárhelyi Czira Csaba András előtt.
Barátosi ellen csak Varga Adrienn (Székelyudvarhelyi ISK) tudott döntetlent elérni a 3. fordulóban. Az ifjúságiaknál a székelyudvarhelyi Tóth Botond Artúr (ISK) végzett az élen 5,5 ponttal a szintén 5,5 pontos csíkszeredai Ördög Ákos (Jövő SK) és az 5 pontos korondi Sándor Tamás (ISK) előtt. Figyelemre méltó, hogy a napokban nagymestert is legyőző 16 éves korondi Sándor Tamás csak az 1-2. helyezett ellen szenvedett vereséget és az utolsó fordulóban az 1. táblán érmes helyezésért küzdött.
A verseny legfiatalabb résztvevőjeként a 7 éves csíkszeredai Szabó Tamás élete első sakkversenyén vett részt. A legidősebb résztvevő díját a 75 éves gyergyószentmiklósi Baki Sándor, míg a női díjat a marosvásárhelyi Gál Imola Katalin nyerte. Minden gyerek emkékplakettet kapott, a kerámiavázákat és -érmeket a szintén sakkozó Ilyés Vészti László kerámiaművész készítette.
A rendezők köszönik Korond Polgármesteri Hivatala, a művelődési ház (igazgató Kovács György) és a korondi lelkes sakkozók támogatását. A versenyvezetői teendőket a székelyudvarhelyi Balázs István látta el hibátlanul.

Biró Sándor

A 2. fordulóban a legfiatalabb résztvevő, a csíkszeredai 7 éves Szabó Tamás világossal
A 2. fordulóban a legfiatalabb résztvevő, a csíkszeredai 7 éves Szabó Tamás világossal

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb