2020, december 4, péntek.
custom_html_banner1

Hirdetés

Bara bombagólja döntött

A hetedik fordulóból elmaradt Gloria Buzău – FK Csíkszereda mérkőzés került pótlásra a román labdarúgó-bajnokság másodosztályában. A mérkőzésen egy gól döntött, és azt Bara Levente távoli bombája eredményezte.


Egy kevéssel több mint egy évvel ezelőtt, 2019. augusztus 4-én a Gloria Buzău és az FK Csíkszereda a román labdarúgó másodosztály két újonca első csatáját vívta rögtön az első fordulóban. A Valentin Suciu által dirigált csíki csapat végül 1–0-s vereséget szenvedett, majd a „visszavágón” 1–1-es döntetlen született Csíkszeredában. Ebben az idényben a hetedik fordulóban, október 10-én kellett volna találkozzanak a felek, de mivel a csíki csapatban több játékos is megfertőződött az új koronavírussal, az összecsapást halasztották, végül tegnap délután került pótlásra.

A koronavírus viszont lecsapott a vendéglátókra is, hiszen a csapatkapitányukra, illetve a vezetőedzőjükre nem számíthattak. A két csapatot a találkozó előtt két pont választotta el. A bodzavásáriaknak 9, míg a csíkiaknak 7 egységük volt.

Jól kezdte a mérkőzést a fehér-feketében játszó FK, többet birtokolták a labdát, míg az első komolyabb helyzetre a 12. percig kellett várni, amikor egy Bauza–Marrone összjáték után Bara lőhetett mintegy 18 méterről, de a labda fölé szállt. A folytatásban inkább a középpályán zajlott a játék, próbálkozások ugyan voltak, de azok nem igazán okoztak problémát egyik védelemnek sem. A hajrához közeledve a házigazdák élénkebb játékot kezdtek mutatni. Előbb Ciobanu lőtt éles szögből, majd pár percre rá már büntetőért reklamáltak, de a játékvezető sípja néma maradt.

A fordulást követően az FK támadóbb szellemben játszott. Előbb Marrone végzett el egy szabadrúgást, amelyet Szondi harcolt ki, de kevéssel fölé ment. A 62. percben megtört a jég: Bara távolról elvállalt egy lövést, amely a bal felső sarokban kötött ki, megszerezve a vezetést a csíkiaknak.

Az FK ügyesen őrizte előnyét, majd fokozatosan beszorult a saját térfelére. A 74. percben a vendéglátók nagyon közel jártak az egyenlítéshez, de Anton fejese a kapufán csattant. Az FK trénere, Valentin Suciu is érezte, hogy kezd nagy lenni a baj, ezért sebtében hármat cserélt, így próbálván megtörni a hazaiak dominanciáját. Ez részben sikerült is. A hosszabbításban pedig minden veszély elmúlt: a hazaiak kapusa, Stoian, szabálytalankodott Pintérrel szemben, amiért járt a piroslap. A csíkiak ember- és gólelőnnyel fejezték be a meccset, megszerezve az idei harmadik győzelmüket és 10. pontjukat, amellyel a 11. helyre léptek elő.


Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb