Bár ígérték, nem állították le a fűtést

60

Hétfőn sem oldódott meg a fűtésgond Gyergyószentmiklóson. A szolgáltató közölte, a nap folyamán teljesen leállítja a fűtést, de végül nem tette ezt meg. A városvezetés szerint a rendszer átvételéig az E-Star felel a szolgáltatásért. A tanácsosok zárt ajtók mögött egyeztettek a témában, a lakóknak pedig maradtak a langyos fűtőtestek.

Az E-Star tulajdonosa, az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. befekte­tőinek címzett vasárnap esti tájékoztatójában azt írta, a hét végén korlátozta a szolgáltatást Gyer­gyószentmiklóson, hétfőn pedig várhatóan teljesen leállítja. Megjegyezték, a vállalat minden tőle telhetőt megtett, hogy elkerülje ezt a helyzetet, úgy vélik, az önkormányzat felelőtlen magatartása vezetett ide. Hangsúlyozták, a leállást követően a rendszer állagmegőrzéséről sem fognak gondoskodni, a keletkező esetleges károkért (lopás, rongálás, elfagyás) nem vállalnak felelősséget. A fűtés leállítása tegnap a késő délutáni órákig nem történt meg, alacsony hőfokon ugyan, de működött a rendszer, ez nem egyformán érződött a lakásokban, volt, ahol szinte hideg, máshol majdnem meleg fűtőtestekről számoltak be a lakók.
Az önkormányzat közleményt adott ki az ügy kapcsán: a dokumentum a 2016/243-as helyi tanácshatározatra hivatkozik, amely szerint a határozat meghozatalának napjától (2016. december 13.) 90 napig köteles a jelenlegi szolgáltató biztosítani a fűtést. Megjegyzik, elindították a törvényes eljárásokat, hogy a szóban forgó időpontig megtörténjen a rendszernek a város általi átvétele. Állítják, addig az E-Star felel a szolgáltatásért. Leszögezik azt is, a fogyasztók kötelesek a szolgáltatás ellenértékét kifizetni az E-Starnak, és arra kérik azokat, akiknek elmaradásuk van, hogy azt mihamarabb rendezzék, hogy elkerülhető legyen a szolgáltatás ellehetetlenülése. A helyzet megoldásáig a lakosság türelmét, megértését kérik, valamint azt, hogy akinél gond merül fel a fűtés terén, a szolgáltatóhoz intézett hibabejelentésüket küldjék el a kozszolgaltatas@gyer­gyoszentmiklos.ro e-mail-címre is nyilvántartásba vétel, illetve továbbítás céljából.
Tegnap délután zárt ajtók mögött rendkívüli ülésen tárgyaltak a tanácsosok a kialakult helyzetről, a megoldási lehetőségekről.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek