Banyabált tartottak

Farsangi mulatság az évszakok színeiben

180

Idén is megtartotta a már hagyományos Banyabálját szombaton Gyergyószentmiklóson a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet. A farsangi mulatságra kétszázan gyűltek össze.

Évről évre népszerűbb az esemény. Hölgyek humora Fotó: György Zsolt

Különbnél különb jelmezekben vonultak fel a résztvevők a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet Banyabálján a gyergyó­szentmiklósi Korona Szálló alkalomhoz illően díszített termében. Idén az évszakokat választották az bál témájául, a színes, virágos díszlet is ezt jelképezte.
A megnyitón Jánosi Gabriella, a nőegylet elnöke azt mondta: az évszakok változása remek alkalmat szolgáltat arra, hogy elmerengjünk az élet örök körforgásán. A bál bevezetéseképpen szó esett az egyesület tevékenységéről, valamint a korábbi bálok témáit is felidézték. Mint elhangzott, a rendezvény alkalmat teremt arra, hogy a jelmezek által a nyár együtt mulasson a téllel, a hóvirág az őszirózsával, akár a mesében.
Éppúgy, mint az előző évben, ezúttal is az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend tagjai készítettek finomságot az ünnepre, székelygulyást főztek. Meghívottként jelen voltak az eseményen a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend tagjai is. Rácz Mihály nagymester azt mondta, a Banyabál maradandó emlék lesz számukra. Hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy az evés ne csak cselekvés legyen, hanem élmény, amely a magyar népi ízek és hagyományok továbbadásához járul hozzá. Munkatársunk, Jánossy Alíz, az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend nagymestere a bál szervezőit, a nőegylet tagjait szólította színpadra, hogy áldozatos munkájukért köszönetet mondjon nekik.
A Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet ötödik bálja volt ez, s évről évre egyre többen érdeklődtek iránta. Idén baráti társaságok már együtt jelentkeztek be a bulira, sőt olyanok is voltak, akiket helyszűke miatt kénytelenek voltak elutasítani. A nőegylet farsangi mulatsága a kikapcsolódás mellett jótékony célt is szolgál minden évben.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek