Ballag már a vén sapientiás

Búcsú az egyetemtől

263

Hamarosan eljön az a nap, amikor a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kar elbúcsúzik végzős alap- és mesterképzéses hallgatóitól. Idén is, a hagyományokhoz híven június 14-én, pénteken és 15-én, szombaton a végzős hallgatók lesznek a központban.

Pénteken az egyetem épülete előtt szakonként gyülekeznek a végzősök, majd gyalog, népviseletben elindulnak Csíksomlyóra. Odaérvén, a csíksomlyói kegytemplomban Csapai Árpád, a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség papja ballagási ökumenikus istentiszteletet tart. Szombaton a hallgatók csoportfotó-készítésétől lesz forgalmas az egyetem bejárata előtti tér. Akik meg végeztek a fényképeszkedéssel, az egyetemi évek alatt gyűlt emlékeikkel teleírják az erre a célra szánt plakátokat. Ezt az utolsó előadás, a búcsúztató követi. A hivatalos ballagási ünnepség az Erőss Zsolt Arénában lesz 11 órától, ahol összesen 233 hallgató – tógában és kalapban – hallgatja végig az ünnepi beszédeket, veszi át az okleveleket, majd magasba hajítja kalapját. Végre vége!
De a történet itt még nem ér véget, hiszen júliusban vár rájuk a diplomamunka megvédése. Ha ezt a kihívást is sikerrel teljesítik, nyugodt szívvel léphetnek ki az egyetem ajtaján a nagyvilágba, amire három vagy akár öt éven át készültek.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek