Ballábas évkezdet

Autópiaci kilátások

79

A Nemzetközi Valutaalap (FMI) nemrégiben drasztikusan csökkentette az európai, főleg az eurózóna gazdasági növekedésére vonatkozó előrejelzéseit. Valószínű, hogy számoltak ama kedvezőtlen tendenciával is, miszerint az utóbbi egymást követő öt hónap során az európai autóeladások csökkentek, s e tekintetben az idei évkezdés is „ballábasnak” bizonyult.


Az Európai Gépkocsigyártók Egyesülete (ACEA) az elmúlt hét végén hozta nyilvánosságra a forgalomba beírt új személygépkocsikra vonatkozó számsorait. Ami a leglényegesebb: uniós, valamint európai szinten nem sikerült lefékezni az eladásszám csökkenését, ilyenképpen pedig januárban 4,6%-kal kevesebb új személygépkocsit jegyeztettek be forgalomba, mint a megelőző esztendő azonos hónapjában. Vannak olyan országok, ahol a zsugorodás „időtállónak” mutatkozik, például az Egyesült Királyságban, ahol 1,6%-kal kevesebb új személygépkocsit értékesítettek, mint 2018 januárjában. (Ez az arány nem tűnik túl jelentősnek, de mindenképp aggasztó, ha szem előtt tartjuk, hogy 2018-ban hónapról hónapra csökkent az eladásszám.) A múlt hónap folyamán egyébként a legnagyobb visszaesést, 18,8%-ost Hollandiában jegyezték, amely esetében ugyancsak nem új keletű a kedvezőtlen tendencia. Viszonylag jelentős csökkenés következett be Csehország (–17%), Finnország (–13,6%) és Svédország (–10,9%) esetében is. A bővülés tekintetében szinte meglepő módon a listavezetőnek Litvánia bizonyult, ahol 49%-os növekedést jegyeztek, ám e balti országnak a piaci részesedése elenyésző, éves viszonylatban az eladásszám nem haladta meg a 30–32 ezret. A második helyre országunk került: Románia esetében januárban 18,8%-kal több új személygépkocsit írattak be forgalomba, mint 2018 azonos hónapjában. Abszolút számban kifejezve 13 952 járgányról van szó. Amúgy uniós viszonylatban csak néhány tagállam dicsekedhet piacbővüléssel, köztük Magyarország (+9,2%), Portugália (+8,3%) és Dánia (+7%).

Dobogón a Dacia
Az autógyárak túlnyomó többsége sem igen dicsekedhet a januári eredményeivel, nem, mert az európai piacokon majd mindegyik márka visszaesett. Legnagyobb arányban továbbra is a Nissan, amely esetében már hónapok óta tart a „zsugorodás”, januárban pedig 26,1%-kal kevesebb Nissan márkájú személygépkocsit írattak be forgalomba, mint a megelőző esztendő azonos hónapjában. Nincs amivel dicsekednie a VW Csoportnak sem, hisz a Seat kivételével (+7,6%) mindegyik márka esetében visszaesés következett be, legnagyobb a Porsche (–49,7%) és az Audi (–17,3) esetében. A Fiat 19,6%-os visszaesést könyvelhetett el, a Honda 14%-ost, a Toyota 5,9%-ost, az Alfa Romeo 36,1%-ost. Meglepetésszámba megy, hogy mát jó ideje tartó mélyrepülés után a Lancia pluszra „fordult”: januárban 54,9%-kal több új személygépkocsit értékesítettek, mint 2018 azonos hónapjában. A Renault Csoport 0,7%-os visszaesést könyvelhetett el, de a helyzet árnyaltabb értékelést követel: a Renault márka esetében 7,8%-os piaczsugorodás következett be, de a Dacia márka esetében a forgalomba bejegyzett új járgányok száma 12,4%-kal volt nagyobb, mint a megelőző esztendő januárjában. Abszolút számban kifejezve 2019 januárjában európai szinten 43 784 Dacia márkájú új személygépkocsit írattak be forgalomba. (Említettük a Lancia első helyezését, de abból jóval kevesebbet értékesítettek, szám szerint 6612-t.)

Januári csúcs
A hazai januári eladásszám az utóbbi 10 esztendő rekordja, ugyanis 13 000-et meghaladó eladásszámot 2009-ben jegyeztek, nevezetesen
13 815-öt. A piacvezető már hagyományosan a Dacia, a januári piaci részesedése 38%-os volt, ami ugyancsak rekordszámba megy. Egyébként január folyamán közel 5300 Dacia márkájú új személygépkocsit írattak be forgalomba, 45%-kal többet, mint 2018 januárjában, a második helyre a Renault került 1231 új forgalomba beírt személygépkocsival, a harmadikra pedig a Ford közel 1000 egységgel, ebből 278 a Craiován gyártott Ecosport. (Az érdekesség kedvéért megjegyeznénk, hogy ebből a modellből januárban többet írattak be forgalomba, mint a Renault Captur modelljéből vagy a Suzuki Vitara modelljéből.) Fokozódott a hazai vásárlói érdeklődés a Toyota iránt is, amelyből közel 700-at értékesítettek, valamint a Hyundai iránt, amelyből 600-at írattak be a forgalomba. Akárcsak Európa-szerte, országunkban is a szokásosnál többet adtak el a luxus kategóriába tartozó járgányokból: három Bentley Continental GTE-t, egy Ferrari Portofinót (a felvételen) és két Lamborghini Urust.
Nem tartozik közvetlenül ide, de érdemesnek tartjuk a Dacia kapcsán visszatérni néhány múlt esztendei fejleményre: 2018 volt az az esztendő, amikor európai szinten több mint 500 ezer (szám szerint 530 000-et) Dacia márkájú járművet sikerült értékesíteni, s ilyenképpen az a toplista 14. helyére került fel, lekörözve többek között a Nissant. A modellek közül az európai szintű toplistán a Sandero a 11. helyet, a Duster pedig a 17. helyet foglalta el. Az európai piacokon megjelent a Ford EcoSport modell is, abból európai viszonylatban összesen 110 574 talált gazdára, 75%-kal több, mint 2017-ben.

Beszűkül(t) a second hand
A hivatalos adatok szerint a külföldről behozott és forgalomba bejegyeztetett használt személygépkocsik száma 8%-kal csökkent januárban a megelőző esztendő azonos hónapjához viszonyítva. Abszolút számban kifejezve ez 36 126 járgányt jelent. A listavezető 8913 darabbal továbbra is a Volkswagen, de e márka esetében 14%-os csökkenés következett be. A második helyre a BMW került 3648 járgánnyal, itt viszont 5%-os bővülés mutatkozott. A harmadik helyet az Audi foglalta el 3588 darabbal és 1%-os gyarapodással. Látványos visszaesés, 25%-os következett be az Opel és 18%-os a Ford esetében. Az előbbiből egyébként 3375 darabot hoztak be, utóbbiból pedig 3068-at. Szinte ugrásszerűen megemelkedett, mármint arányaiban, a Dacia „behozatala”, nevezetesen 74%-os bővülésről van szó, abszolút számban kifejezve ez 715 darabban testesül meg.

Hecser Zoltán

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek