Bajnokokat hirdettek

108

Közzétették az országos és a megyei ügyességi bajnokság végeredményét. Az országos megmérettetésen kilenc Hargita megyei dobogós hely született, négy kategóriában a gyer­gyószentmiklósi Bilibók Csongor Géza lett a bajnok. A megyei pontvadászatban két kategóriában is két-két pilóta megosztva kapja a bajnoki serleget.

Szabó Botond és Bilibók Csongor Géza. Országos bajnokok

Közzétették az országos és a megyei autós ügyességi bajnokság végeredményét, mindkét pontvadászatban több Hargita megyei is dobogós helyen végzett. Az országos pontvadászatban Bilibók Csongor Géza aratott, a gyergyószentmiklósi pilóta négy kategóriában is bajnok lett.
Az országos bajnokságot – amely az International Autotest Challenge névre hallgatott – a GT Auto Club szervezte a Román Autóklub (ACR) égisze alatt. A viadalon csíkszeredai, székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi autósok vettek részt és sikeresen szerepeltek. A három megyebeli város autósai a Rolf Racing csapatában versenyezve megnyerték a bajnoki címet is 526 pontot szerezve az 517 pontos AMI Racing és a 224 pontos GTA előtt.
Az A2-es kategóriában a székelyudvarhelyi Biró Ambrus Károly négy futamon diadalmaskodott és meg is nyerte a kategória bajnoki címét, míg fia, Roland, három versenyen nyerte meg a D1 kategóriát, ez pedig a második helyre volt elég az idény végén. A D2 kategóriában két szeredai pilóta harcolt, végül a nyárádszeredai Kiss Szilárd lett az első a csíkszeredai Szabó Botond előtt. A J (ifjúsági) kategóriában viszont fordított volt a sorrend, Szabó két ponttal előzte meg Kisst, míg Biró Ambrus Roland a negyedik helyen zárt. Az M csoportban Bilibók hatból öt versenyt nyert, a gyergyószentmiklósi pilóta szintén öt versenyen bizonyult a leggyorsabbnak és hat futamot nyert a párhuzamos szlalomban, így mind a három kategóriában ő diadalmaskodott.
Ami az összetettet illeti, minden Hargita megyei pilóta az első tízben zárt. Hatból öt versenyt megnyerve Bilibók 117 ponttal lett első, Szabó az ifjúsági kategóriában elért eredményei alapján a negyedik helyen végzett, Biró Ambrus Roland a hatodik, Biró Ambrus Károly pedig a tizedik helyen zárt.

Három kategória, négy bajnok
A Hargita megyei autós ügyességi bajnokságot a csíkszeredai Richy Racing Team szervezte, ez a pontvadászat a „Be the Best in Harghita” névre hallgatott és a Román Autósport Szövetség (FRAS) égisze alatt zajlott. Noha a szervezők az év elején hatfordulósra tervezték a pontvadászatot, végül bizonyos okok miatt csak négy futamra került sor. Csíkszeredában két, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson pedig egy-egy versenyt tartottak, ezt követően összesítették az eredményeket, és három kategóriában hirdettek bajnokokat.
Érdekesség, hogy két kategóriában is megosztva két-két pilóta kap bajnoki serleget, egy pilótának sikerült dupláznia – azaz két kategóriában is bajnok lett –, aki mellesleg nem Hargita megyei.
Az A1 csoportban tizenkilenc pilóta szerzett legalább egy pontot, a gyergyószentmiklósi Sándor Szilárd és a csíkszeredai Szabó Botond egyaránt 46-46 ponttal lett az első, míg a harmadik helyen Katona Mihály zárt 45 ponttal.
Az A2 csoportban is egy pont volt a különbség a bajnok és a harmadik helyezett között, az első helyen a nyárádszeredai Kiss Szilárd és a székelyudvarhelyi Gergely Emil végzett 35-35 ponttal, míg Görbe Csongor 34 ponttal lett a harmadik. Ebben a kategóriában tíz pilóta szerzett legalább egy pontot.
Az ifjúsági kategóriában Kiss Szilárd 72 ponttal győzött az 54 pontos Szabó Botond és a 35 pontos Biró Ambrus Roland előtt, Kádár Zsolt 32 ponttal lett a negyedik. Ebben a korcsoportban csak ők négyen harcoltak a bajnoki címért.
Ami a 2017-es évet illeti a GT Auto Club már bejelentette, jövőben is folytatják az International Autotest Challenge-sorozatot, terveikben hét futam szerepel, akárcsak idén, noha abból csak hat versenyt tudtak megtartani. A Richy Racing Team vezetősége ugyan hivatalosan még nem közölte a jövő évi versenynaptárát, ám azt elmondták, szeretnék ha a megyében fellendülne az autósport és ezt a városvezetők is felkarolnák.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek