Bajnokok Ligája – rajt augusztusban

Nagy a készülődés az újraindítás kapcsán

24

Európa-szerte azon vannak a sportági vezetők, hogy újraindítsák a labdarúgó-bajnokságokat. Ugyanakkor a kötelező tesztek során akadnak fenn a rostán labdarúgók.

A francia bajnokságot bezárták, nehéz helyzetben a BL-es csapataik

Tegnap újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

Nézők nélkül a Roland Garros
Nem elképzelhetetlen a koronavírus-járvány miatt szeptemberre halasztott francia nyílt teniszbajnokságzárt kapuk mögötti megrendezése, közölte a sportág francia szövetségének elnöke. Bernard Giudicelli rámutatott: ebben az esetben a televíziós közvetítési jogokból és a szponzori támogatásokból befolyó bevételek segítenék a torna gazdasági modelljének fenntartását.

Egyre több a fertőzött labdarúgó
A labdarúgó Bajnokok Ligájában augusztus 7-én rendezik meg az Olympique Lyon és a Juventus nyolcaddöntőjének visszavágóját a francia klub elnökének bejelentése szerint. Jean-Michel Aulas hozzáfűzte: a meccset nézők nélkül rendezik meg az olasz együttes torinói otthonában. Az első összecsapáson a Lyon házigazdaként 1–0-ra legyőzte a Juventust. A Bajnokok Ligáját márciusban függesztették fel, a folytatás játéknapjait hivatalosan még nem jelentették be.
Már a harmadik futballista adott pozitív koronavírus-tesztet az angol élvonalbeli Brighton együttesénél. A klubnál márciusban és áprilisban már átesett egy-egy játékos a betegségen, az újabb fertőzés kétségessé teheti a március 13. óta szünetelő Premier League újraindulását.
A német másodosztályú Dyna­mo Dresden két labdarúgójának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért az egész csapat – a szakmai és háttérstáb tagjait is beleértve – kéthetes hatósági karanténba került. A Német Labdarúgó Liga ügyvezetője, Christian Seifert elmondta, ez az eset nem változtatja meg a céljukat, hogy az idény a pályákon fejeződjön be.
Már a portugál bajnokságban is vannak fertőzöttek, miután a Guimaraes három labdarúgójánál mutatták ki a koronavírust. Az edzések a hét elején kezdődtek újra az élvonal együtteseinél, a küzdelmek a jelenlegi tervek szerint május 30-án folytatódhatnak.
A spanyol labdarúgók szervezete aggályosnak tartja, hogy nyilvánosságra került annak az Atlético Madrid-játékosnak a neve, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A spanyol média pénteken számolt be Renan Lodi megbetegedéséről, másnap a fővárosi klub közösségi oldaláról kiderült, hogy a hátvéd az otthonában várja a gyógyulást. A hivatásos futballisták szervezete szerint Lodi személyazonosságának nyilvánosságra hozatala megsértette a magánéletet védő spanyol törvényeket, hiszen egy betegszabadságon lévő munkavállalót senki nem kötelezhet betegségének nyilvánosságra hozatalára.
A március közepe óta szünetelő brazil élvonal csapatai közül az Internacional és a Gremio a múlt héten ismét edzésbe állt, és hamarosan így tesz a Flamengo és a Vasco da Gama is.

Minden mérkőzést közvetít az M4
A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt és május 23-án újrainduló labdarúgó OTP Bank Liga összes hátralévő mérkőzését élőben közvetíti a közmédia, elsőként a Ferencváros – Debrecen rangadó kerül majd az M4 Sport képernyőjére.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfőn döntött arról, hogy az NB I-es bajnokságot és a Magyar Kupa küzdelmeit befejezik, míg az alacsonyabb osztályok pontvadászatát lezárják.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.