2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Bajnoki rajtra hangolnak

Nem sok idő állt Vlad Caba edző rendelkezésére, hogy megfelelően összerázza csapatát a hétvégi rajtra. A Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata ugyanis a rövid nyári szünetet követően hétvégén már a CSM Ploieşti ellen éles meccsen bizonyíthat.

Hétvégén már bajnoki meccset játszik az SZKC Fotó: Csedő Attila / Archív
Hétvégén már bajnoki meccset játszik az SZKC Fotó: Csedő Attila / Archív

[dropcap]T[/dropcap]öbbször is módosítania kel­lett előzően eltervezett felkészülési menetrendjét a Szé­kely­udvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata. Első lépésben le kellett valamelyest csökkentenie a sportolók vakációját, miután a szakszövetség egy héttel hamarabb ütemezte be a román bajnokság kezdését.
Az edzések hazai környezetben indultak, az erőnléti edző, Edouard Carnet-val. A legnagyobb terhelést a keret Montpellierben kapta meg, a franciaországi edzőtábor tíz napig tartott, melynek keretében a helyi BL-indulóval, az MHB-vel iskolameccset rendeztek. A hazajövetel után pár napra már a fővárosba volt hivatalos a gárda, a Bukarest-kupán három összecsapást játszott.
Nemcsak ennyi barátságos jellegű találkozó volt beütemezve, de az SZKC-nak le kellett mondania egy igencsak nívós tornát a boszniai Dobojban, amit augusztus 18–22-én rendeznek. Mivel a pontvadászat egy héttel hamarabb indul, így a gárda nem tudott eleget tenni a részvételnek.
A román bajnokság pár nap múlva kezdődik, az elmúlt hétvégén azért nem tudott barátságos mérkőzést játszani az együttes, mert az újonnan érkezett idegenlégiósoknak haza kellett utazniuk, hogy megszerezzék a leigazoláshoz szükséges hivatalos papírokat. Az utolsó simításokat végzi a csapat, a bajnoki rajton a CSM Ploieşti otthonába utazik.
A román bajnoki idény a Szuperkupa-döntővel kezdődik augusztus 19-én, a bajnokság alapszakasza pedig augusztus 23-án rajtol. A Székelyudvarhelyi KC az újonc CSM Ploiești otthonában lép pályára az első játéknapon. A szövetség honlapján közzétették az alapszakasz menetrendjét, az odavágók november 22-ig tartanak, de a visszavágókból még lejátszanak négy fordulót ebben a naptári évben, az utolsó meccsek december 13-án lesznek. A pontvadászat 2016. február 4-én folytatódik, az alapszakasz pedig március 27-én zárul. Az első nyolc helyezett a rájátszásba jut, a többiek a play-outba kerülnek. Ezeket a találkozókat – a mostani tervek alapján – áprilisban és májusban rendezik.
Egyelőre nincs információ a Románia-kupa lebonyolításáról, versenykiírásáról.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb