péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Bajnoki címre hajtanak a ralisok: Hétvégi sportműsor

Nehéz és nagy téttel bíró verseny előtt áll a Teslovan–Cseh párosfotó: rallyphoto hunters

Tíznapos szünet után a hétvégén folytatódik a hazai labdarúgó 1. Liga, de teljes fordulót rendeznek a 2., a 3. és a 4. ligában is. A másodosztályban az FK Csíkszereda hazai, míg a harmadosztályban a Székelyudvarhelyi FC idegen környezetben játszik holnap. Ma kezdődik és holnap ér véget az idei román ralibajnokság utolsó futama, a Brassó Rali több kategóriában is dönt majd a bajnokok kilétéről. Az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában és az RC3 géposztályban a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros harcol a bajnoki címért, míg a rali-2-ben a Csató Roland és Csikós Sándor alkotta kettős az összetett harmadik helyért csatázik. Holnap sporttörténeti konferenciának is házigazdája lesz Csíkszereda.

Tíznapos szünet után folytatódik a hazai labdarúgó 1. Liga, a 12. fordulóban több rangadó is lesz. A 2. Liga 13. fordulójában az FK Csíkszereda hazai környezetben fogadja a Bukaresti Rapid csapatát, a szombati mérkőzésre érdemes lesz kilátogatni. A 3. Liga hétvégi fordulójában a Székelyudvarhelyi FC holnap Nagyváradon játszik, az FK Csíkszereda Elit ligás csapatai közül csak az U16-os korosztály játszik, de elkezdik a női 3. Liga küzdelmeit is a megyeszékhelyiek. A VSK Csíkszereda kosárlabdázói Konstancán játszanak szintén szombaton.
Csíkszereda lesz a házigazdája a 48. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciának, melyet holnap 16 órától a Városházán tartanak. Előadást tart Csíki András, dr. Killyéni András és Horváth Vilmos, az esemény moderátora pedig Mecsériné Doktor Rozália lesz.

Autósport
Ma és holnap tartják az idei román ralibajnokság utolsó futamát. A Brassó Ralin összetettben Simone Tempestini és Valentin Porcișteanu harcol a bajnoki címért, ám a kolozsvári olasznak elég három pont ahhoz, hogy révbe érjen.
A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre kettős két kategóriában is harcol a bajnoki címért. Mivel a bajnokság nyolc futamából csak a legjobb hatnak veszik figyelembe a pontjait, a csíkiak pedig Bákót pont nélkül zárták, így a jelenlegi állás szerint a kolozsvári 14,4 pontjukat kell töröljék. Eszerint 126,6 ponttal rendelkeznek, kettővel többel, mint Mihnea Mureșan, így a képlet egyszerű: a Teslovan – Cseh páros akkor lesz bajnok, ha az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában a kolozsvári páros előtt végez. Az RC3 géposztályban a „mínuszolás” után 22 pont a csíkiak előnye Mihai Manolevel szemben, amit nem fog tudni ledolgozni a kolozsvári pilóta, ugyanis az RC3 kategóriában csak a csíkiak és a kolozsvári nevezett, ezért a sikerért csak 15 pont jár, így a Teslovan–Cseh páros már bajnok ebben a géposztályban.
A másodosztályban az A1 kategória bajnoka a Csató Roland és Csikós Sándor páros, a csíkiak kolozsvári sikerükkel már révbe értek. Azonban a rali-2 összetett harmadik helyéért még harcban vannak. Claudiu Albuț és Samuil Mircea a bajnoki címért küzd majd Brassóban, a kettejük párharcát azonban más nem fenyegeti. A harmadik helyért viszont elméletileg hatan küzdenek, gyakorlatban viszont csak négyen mérettetnek meg: a 68 pontos Alexandru Bogdan és az 50 pontos Dan Nicoschi nem indul a barcasági versenyen. Így a 76 pontos Florin Nițurad, a 66 pontos George Marinescu és Csató Roland, valamint a 65 pontos Cosmin Săliștean küzd az utolsó dobogós helyért. Mivel legtöbb harminc pontot lehet szerezni a Brassó Ralin a másodosztályban, így nagy harc várható a négy pilóta között. A Csató–Csikós párosnak egy győzelem csak akkor lesz elég az összetett bajnoki harmadik helyhez, ha Nițurad 14 pontnál kevesebbet szerez a barcasági versenyen.
Ma 14.40-től tartják a Négy­falu–Azuga (23,6 km) és a Bar­carozsnyó–Törcsvár (13 km) sze­lek­tíveket, valamint Brassó központjában a szuperszpeciált, holnap pedig két alkalommal megy végig a mezőny a Négyfalu és Bar­carozsnyó, valamint egyszer Păl­tin–Holbák szakaszon.

Labdarúgás
1. Liga. 12. forduló: ma: FC Hermannstadt – FC Voluntari (18), Bukaresti Dinamo – Medgyesi Gaz Metan (20.30); holnap: Kolozsvári CFR – U Craiova (20.30); vasárnap: Academica Clinceni – Konstancai Viitorul (15.30), Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Astra Giurgiu (17.45), Chindia Târgoviște – Bukaresti FCSB (20.30); hétfő: Poli Iaşi – FC Botoşani (20.30).
2. Liga. 13. forduló: holnap: Gloria Buzău – Viitorul Pan­durii Târgu Jiu (11), Bukaresti Metaloglobus – Resicabánya (11), Dunărea Călăraşi – Turris-Ol­tul Turnu Măgurele (11), Spor­tul Snagov – Pandurii Lignitul Târgu Jiu (11), Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna (11.30), FK Csíkszereda – Bukaresti Rapid (16); vasárnap: Temesvári Ripensia – Bukaresti Daco-Getica (11), Aradi UTA – Temesvári Poli (11), Kolozsvári U – CS Mioveni (11.30); hétfő: FC Argeş – Konstancai Farul (18).
3. Liga. 5. csoport, 9. forduló: ma: Váradszentmárton – Dési Unirea (15), Kolozsvári CFR II. – Szászrégeni Avântul (15), Tordai Sticla Arieşul – Besztercei Gloria (15); holnap: Nagyváradi Luceafărul – Székelyudvarhelyi FC (15), Lénárdfalva – Sel­lemberki Viitorul (15), Kud­zsiri Metalurgistul – Zilahi VSK (15), Nagybányai Minaur – Gyulafehérvári Unirea (15), Alsógáldi Industria – Kolozsvári Sănătatea (15).
4. Liga, Nyugati csoport, 8. forduló: holnap: Farkaslaka – Zetelaki Fenyő (14), Lövétei Egyesülés – Székelykeresztúri Egyesülés (16), Szentábrahámi Andycom – Székelyudvarhelyi Roseal (16), Homoródalmási Homoród – Ho­moród­szent­már­toni Re­mény­ség (16); vasárnap: Nagy­ga­lambfalva – Agyagfalvi Lendület (13), Szent­egyházi Vasas – Ma­lom­fal­vi Ifjúság (16), Farcád – Szé­kely­udvarhelyi Sporting (16).
4. Liga, Keleti csoport, 7. forduló: holnap: Maroshévízi Pro Ma­ros – Gyimesbükk (16.30); vasárnap: Balánbányai Bányász – Gyergyószárhegyi Bástya (13), Csíkszentgyörgyi Fiság – Csík­szépvízi MÜ (14), FC Csík­szent­simon – VSK Gyer­gyó­szent­miklós (16.30). A Csík­csicsói Ezüstfenyő – Csík­szent­domokos találkozót elnapolták.
Elit Liga. 15. forduló: U16: holnap: LPS Suceava – FK Csíkszereda (10).
Női foci. 1. Liga, 6. forduló: vasárnap: ISK Târgovişte – Szé­kely­ud­var­helyi Vasas Femina (15). 3. Liga, 2. forduló: vasárnap: FK Csíkszereda – Bákói Magura (11).
Teremlabdarúgó 2. Liga, 5. forduló: vasárnap: Kézdivásárhelyi KSE – Gyergyóremetei Kereszthegy (18). A Korondi Junior – Inter Gyergyószentmiklós találkozót szerdán este játszották le és 4–4-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

Kosárlabda
Országos bajnokság, B csoport, 2. forduló: ma: VSK Focșani – VSK Târgu Jiu (17), VSK Medgyes – VSK Máramarossziget (17); holnap: Konstancai ABC Athletic – VSK Csíkszereda (17), CSO Voluntari – VSK Galac (18.30).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb