Bajnoki címet szereztek a csíkiak

Gyergyószárhegyen motoroztak

299

A Gyergyószárhegy melletti gü­düci pályán tartották az elmúlt hétvégén az országos mo­to­cross-csapatbajnokságot. A ver­senyen több Hargita megyei sportoló is rajthoz állt, ők segítették bajnoki címhez a Bukaresti Steauát.

Az Erőss testvérek egymás ellen harcoltak a 85 cm3-s motorok kategóriájában

A Gyergyószárhegy mellet­ti güdüci pálya adott ott­hont a hétvégén az országos motocross-csapat­baj­nok­ságnak. A viadalon csíkiak és gyergyóiak is indultak, előbbiek tel­je­sítményének köszönhetően a Bu­karesti Steaua megnyerte a pontvadászatot.
A csíki motorosok közül többen a fővárosi Steaua színeiben versenyeznek évek óta. Ennek főleg az az oka, hogy a bukaresti klub anyagilag ugyan nem, de részvételi díjakkal támogatja a csíki sportolókat. Nem ez az első olyan csapatbajnoki, ahol a csíki motorosok kiváló teljesítményének köszönheti a Steaua, hogy a sportági bajnokságot megnyeri.
Az MX2-es kategóriában Erőss Koppány az első futamon a negyedik lett, a másodikon viszont nem ért célba, így 18 ponttal járult hozzá a Steaua sikeréhez. A 65 cm3-s kategóriában a marosvásárhelyi Motor Technicnek versenyzett Erőss Kund, a csíki sportoló az első futamon harmadik, a másodikon pedig második lett, így összetettben 42 ponttal másodikként zárt. A két Erőss testvér a 85 cm3 kategóriába is benevezett, ahol Koppány két győzelmet aratott, míg öccse, Kund kétszer zárt a második helyen. Az 50 cm3-s kategóriában a csíkszeredai Becze Csillag Vincze (Steaua) összetettben a második lett.
Az amatőrök versenye székely belharcot hozott. Összetettben a győzelmet a gyergyóditrói Kovács Balázs (DitRiders) szerezte meg a csíkszeredai Okos Zsolt (Steaua) és Gálfi Csaba Zalán (Motor Technic Marosvásárhely) előtt, Fórika Krisztián (DitRiders) a negyedik, Kinda Géza (Csíki Enduro&MX Hargita) az ötödik helyen zárt.
A veteránok között a csíkszeredai Fazakas Zoltán (Steaua) mindkét futamot megnyerte, míg a ditrói Domokos Csaba (DitRiders) két harmadik hellyel szerzett értékes pontokat, a homokfutók kategóriájában pedig Kovács Gergő (DitRiders) két győzelemmel zárt az élen.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek