Bajnoki címért utaznak Brassóba

Tanulni kell a keddi meccsből

352

Hatodik mérkőzést rendeznek a román jégkorong-bajnokság dön­tőjében miután kedd este a Bras­sói Corona szépíteni tudott a Csík­szeredai Sportklub vendégeként és a Vákár Lajos Műjégpályán rontották el az ünneplésre készülő szurkolók, illetve hazai játékosok kedvét. Csütörtökön este viszont újabb meccslabdája van a kék-fehéreknek.

Magára kell találjon a csíki csapat Brassóban, ha nem akar 7. meccset Fotó: László F. Csaba

Zsúfolásig megtelt lelátók előtt szenvedett egygólos vereséget a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Brassói Coronától a román bajnoki döntő ötödik mérkőzésén, így 3–2-re módosult az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása. A csíki csapatnak viszont továbbra is meccslabdája van, hiszen az összesített állás nekik kedvez.
A Sportklub és szurkolóik is bajnoki aranyra vágytak már kedd este, de a mutatott játék nem volt meggyőző, és ezt ki is használták a Cenk alattiak behúzva a meccset. A kék-fehérek sokkal többet tudnak, mint amit mutattak a 3–2-re elveszített összecsapás során és a korábban látottakat kell elővegyék. Ugyanezen a véleményen van Hozó Levente, a csíki csapat másodedzője is, aki nem rejtette véka alá bosszúságát.
– A túl nagy akarásnak vereség lett a vége. A saját játékunkkal kellett volna foglalkozzunk, de talán a 10–1-es győzelem is még ott volt a fejekben. A vészharang meg van húzva, de továbbra is mi vagyunk nyerő helyzetben, és ezt ki is kell használjuk, ezt kell szem előtt tartsuk. Vissza kell térjünk a saját játékunkra – fogalmazott Hozó Levente.
A párharc ma este 18.30 órától Brassóban folytatódik és amennyiben szükség lesz hetedik meccsre, akkor arra Csíkszeredában kerül sor szombaton ugyancsak 18.30 órától.

Román bajnoki döntő

1. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 9–7 (2–1, 4–4, 3–2)
2. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 6–5 – hosszabbítás után (0–0, 4–5, 1–0, 1–0)
3. mérkőzés: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 2–1 – hosszabbítás után (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)
4. mérkőzés: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 1–10 (1–4, 0–2, 0–4)
5. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 2–3 (1–1, 0–0, 1–2)
6. mérkőzés: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (április 5., csütörtök, 18.30)
7. mérkőzés (ha kell): Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (április 7., szombat, 18.30)

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe április 5-i számában jelent meg.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek