Bajnoki címért hajtanak az ifik

Otopeni-en a műkorcsolyázók

213

Mától szombatig két rangos eseményt is szerveznek az oto­peni-i műjégpályán. A műkorcsolyázók számára az év első versenye a nemzetközi EduSport-kupa, amely egyben az ifjúsági országos bajnokság is. A megyéből nyolc sportoló vesz részt a rangos viadalon.

Andreea Ureche számára idén is az ifjúsági országos bajnoki cím a tét

Ma kezdődik és holnap ér véget az EduSport-kupa, amely az ország legrangosabb műkorcsolyaversenye. A nemzetközi viadal az ifjúságiak számára kettős téttel bír, ugyanis az EduSport-kupa mellett ők a román bajnoki címért is harcba szállnak. Érdekesség, hogy a szervezők idén a szabadidős műkorcsolyásokra is gondoltak, számukra szombaton szerveznek rangos versenyt.
Hargita megyéből két klub sportolói vesznek részt az Otopeni-ben sorra kerülő versenyen, az ISK Csíkszereda hat, a Felcsík SK két sportolóval képviselteti magát a nemzetközi megmérettetésen. A Csíkszeredai Sportklub műkorcsolyázói nem vesznek részt a versenyen, mivel a viadal részvételi díja elég nagy, a klub meg anyagi okokra hivatkozva nem tudja állni a sportolók költségeit.
– Egy sportolónk számára kettős téttel bír a verseny, Andreea Ureche ugyanis az ifjúsági bajnoki címre hajt. A hazai pontvadászatban hatan harcolnak a bajnoki győzelemért, sportolóm nagy ellenfelei Andreea Voicu és Ana-Sofia Beschea, akiket eddig Andreea Urechenek sikerült mindig legyőznie. Reménykedem, hogy ezúttal is sikerül megszereznünk a bajnoki címet – nyilatkozta lapunknak Bogyó Löffler Mária, a csíki sportoló edzőnője.
Andreea Urechen kívül az ISK Csíkszeredától Ráduly Réka a novice A kategóriában, míg Gábor Bernadett, Antal Bernadett, Bere Larissza és Bere Zólya a novice B kategóriában áll rajthoz az EduSport-kupán. A Felcsík SK-tól Karda Oszkár és Both Eszter a novice B kategóriában versenyez.
Az EduSport-kupán tizenhét országból összesen 112 sportoló áll rajthoz, a hazai mezőny 51 fős lesz, a második legnépesebb mezőny 31 sportolóval a bolgároké. A versenyre érkeznek még görög (4), izraeli (5), olasz (6) műkorcsolyázók, az Egyesült Arab Emírségekből hárman, a Fülöp-szigetekről ketten, de részt vesz hongkongi, német, lengyel, moldáv, norvég, szlovák, cseh, kazah, litván és dél-afrikai sportoló is a négynapos viadalon.
A legnépesebb a lányok novice B kategóriája, ahol harmincöten állnak rajthoz, ebben a kategóriában versenyeznek a Hargita megyeiek közül is a legtöbben. Érdekesség, hogy a lányok mezőnye minden kategóriában népesebb a fiúkénál: összesen 96 lány és mindössze 16 fiú sportoló áll rajthoz az otopeni-i versenyen.
Szombaton a szabadidős műkorcsolyások számára szerveznek versenyt, a 14 kategóriában összesen ötvenegyen neveztek, közülük harmincegyen hazaiak, de van kilenc izraeli és bolgár, valamint egy ukrán és egy arab sportoló is.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek