Bajnoki cím Nagy-Britanniából

586

Egyedi és egyben sporttörténelmi tettet hajtott végre a szé­kelyudvarhelyi György Szilárd asztaliteniszező, aki román és olasz bajnoki címe, továbbá magyar bronzérme mellé ezúttal brit bajnoki aranyat is szerzett Londonban

György Szilárd a bajnoki serleggel

Londonban játszotta a helyi Urban TTC csapata a brit asztalitenisz legfelső osztály döntő mérkőzését, az ellenfél az ír Ormeau TTC csapata volt. A György Szilárd, Satoshi Aida, Kosiba Dániel, Schaffer Dániel, Alim Hirji és Kádár Tibor alkotta londoni csapat a tavaly jutott fel a legfelső osztályba, a célkitűzés az elején pedig a bennmaradás volt. Ennek ellenére repülőrajtot vett a közben egyre jobban összekovácsolódó csapat, és az őszi, első fordulót követően befészkelte magát az első helyre, amit sikeresen megtartott az utolsó fordulóig, a vasárnapi mindent eldöntő mérkőzés előtt előzte meg őket egy ponttal az Ormesby csapata.
Tehát a bajnoki címért mindenféleképpen győzni kellett vasárnap délután és megszerezni a két pontot, a japán és indiai játékost kivéve magyarok alkotta csapat remekül kezdett, Szilárd és Kosiba győzelme után Schaffer és Satoshi is hozta a meccsét, majd Szilárd magabiztos játékkal behúzta a győzelmet jelentő ötödiket is, amivel az Urban TTC megszerezte történelme első brit bajnoki címét! A végeredmény 6–2 lett a londoniak javára, az utolsó három meccset már csak kötelességként kellett lejátsszák a pezsgőbontás előtt.
Szilárd a román és olasz bajnoki címe, valamint a magyar bajnoki bronzérme mellé most a brit bajnoki címet is a gyűjteményében tudhatja, ez a teljesítmény joggal nevezhető egyedinek az udvarhelyi sportéletben, mi csak abban reménykedünk, hogy a jövőben sikerül megteremteni a feltételeket, hogy Szilárd udvarhelyi színekben érjen el hasonló sikereket.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek