csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Bajnoki arany Aradról

Arad adott otthont hétvégén az U12-es és U13-as cselgáncs országos bajnokság egyéni döntőinek. A csíkszeredai sportolók hét érmet hoztak, amelyek közül egy arany-, két ezüst- és négy bronzérem. Ezzel a versennyel véget ért az idei szezon, legközelebb csak szeptemberben lesznek országos versenyek.

Az Aradon kiváló eredményeket elérő sportolók és edzőik
Az Aradon kiváló eredményeket elérő sportolók és edzőik

[dropcap]H[/dropcap]ét éremmel és több remek helyezéssel tértek haza a csíki sportolók az Aradon megrendezett U12-es és U13-as országos egyéni bajnoki döntőről. Az U12-es korosztályban Mihály Tamás ezüstérmet szerzett, míg Szász Róbert, Ladó Nóra, Márton Kinga és Tamás Raffain Szilárd bronzérmet. Az U13-as korosztályban kevesebb érmet szereztek, de itt van egy bajnoki cím. A gyimesi Garbea Tamás az 50 kilogrammosok súlycsoportjában országos bajnok lett. Közel járt a sikerhez a ditrói Csibi Gellért is, ám ő végül vereséget szenvedett az 55 kilogrammosok döntőjében, és a második helyen zárt.
Az aradi versennyel befejeződött a szezon a cselgáncsozók számára, akik legközelebb szeptemberben lépnek tatamira országos versenyen.

Eredmények
U12-es korosztály: 2. hely: Mihály Tamás József (34 kg, Sportklub); 3. hely: Szász Róbert (27 kg, Sportklub), Ladó Nóra (32 kg, Sportklub), Márton Kinga (40 kg, ISK-Csíkszereda), Tamás Raffain Szilárd (60 kg, ISK-Csíkszereda); 5. hely: Dénes Roland (27 kg, Sportklub), Tamás Réka (29 kg, ISK-Csíkszereda), Mészáros Mária (36 kg, ISK-Csíkszereda), Miklós Botond (38 kg, ISK-Csíkszereda), Kedves Bence (60 kg, ISK-Domokos).
U13-as korosztály: 1. hely: Garbea Tamás (50 kg, Sportklub és a Testvériség Kulturális Sport Egyesület Gyimes); 2. hely: Csibi Gellért (55 kg, ISK-Ditró).
A sportolókat Dánél Sándor (Sportklub, Gyimes), Dániel Albert (ISK-Csíkszereda), Mezei Rajmund (ISK-Ditró), Pantea Cornel (ISK-Csíkszereda), Pál Gábor (Gyimes) és Székely Attila (ISK-Domokos) készítette fel.

Pakson küzdöttek
Három csíkszeredai dzsúdóka Albu Botond edző vezetésével Pakson vett részt az U21-es korosztály számára kiírt Európa-kupán. Az Atom-kupára is elkeresztelt versenyen Stoica Márk a 81 kilogrammosok között már az első meccsen vereséget szenvedett a német Christopher Schwarzertől és kiesett. Koncz Botond és Szőcs Elemér viszont sikerrel vették az első hoppot. Előbbi a 100 kilogrammosok között legyőzte az amerikai Jayne Johnt, míg Szőcs a 73 kilogrammosok között az orosz Ramazan Kodzakhovot. A második meccset viszont már nem tudták venni a fiúk. Koncz az orosz Vitalij Plesakovtól kapott ki, míg Szőcs a magyar Hosnyánszki Dánieltől. Szőcsöt négyszer intették meg, és végül leléptették.
A sportolók ezen a hétvégén Prágába utaznak, ahol újabb Európa-kupán vesznek részt.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb