Bajnokesélyes csapatot farag az Imperial

Válogatott játékos Csíkszeredában

441

Alig néhány napja ért véget a román teremlabdarúgó-bajnokság, de vannak csapatok, amelyek már elkezdték a jövő évi keret kialakítását. Ezek közé tartozik a Csíkszeredai Imperial Wet is, amely a soron következő idényben magasabbra teszi a lécet, és ehhez megfelelő játékosokat is igazol.

Újabb átalakuláson megy át a csíkszeredai csapat kerete

Ha egy hajszállal is, de lemaradt a 2017/2018-as bajnoki idényben a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a román bajnokság rájátszásáról, ám a végső következtetéseket levonva a következő idénytől már egy olyan keretet akarnak összerakni Csíkszeredában, amely akár a bajnoki címre is pályázhat.

Kilencen maradnak
A most zárult idény keretéből hat idegenlégiós, illetve három hazai játékos marad. A hazaiak körét Tankó Levente, Balog Zsolt Zalán, illetve Bíró Zsolt alkotják, akik közül utóbbi kettő adminisztratív funkciókat is ellát a csapatnál. A légiósok közül a keretben marad Alvaro, Cezar Ribeiro, Mario Duque Velasco, Nuninho Vially, Paulo Pinto és a kapus Rui Goncalves.

Vannak érkezők
Elsősorban az edzői poszton történik változás. A klub vezetősége Szőcs Loránd helyére a 49 esztendős portugál Kito Ferreirát hívta. A szakember korábban hazájában vállalt vezetőedzői tevékenységet. Két évig volt a Fatima, majd öt évig a Burinhosa, egy évig a Leoes Porto Solvo trénere, hogy a legutóbbi idényben Olaszországban is kipróbálja magát.
Az edző mellett viszont további három sportoló is érkezik. A legnagyobb név minden kétséget kizáróan a portugál, de román állampolgársággal is rendelkező Paulo Ferreira. A 33 éves sportoló a román bajnokságban a Marosvásárhelyi City’US színeiben mutatkozott be a 2007-es idényben majd két év után távozott onnan és egészen a 2014-es visszatéréséig számos európai klubban megfordult. 2014 és 2017 között Vásárhelyen volt, majd Dévára igazolt, de közben megkapta a román állampolgárságot és meghatározó tagja is lett a román válogatottnak.
Csehországból érkezik a brazil–olasz kettős állampolgárságú Rodrigo Taverna, aki profi pályafutását 2001-ben kezdte meg a brazil Santos FC-ben. A 2004/2005-ös idényben került Európába, majd szerepelt spanyol, brazil, olasz, azeri és cseh csapatokban. A legutóbbi idényben a Gardenline Litomerice alakulatánál volt.
A harmadik igazolás is remek életpályával büszkélkedhet. A spanyol Carlos Anós Rodríguez-ről van szó. A 35 éves labdarúgó Zaragozában született és profi-karrierjét a Bajo Aragonban kezdte, majd jött a Zaragoza, a Guadalajara, a Rios Renovables, a Peniscola, hogy majd azeri bajnok legyen Khazar Islandsal. Az azeri kitérő után visszatért Spanyolországba, ahol előbb az Elche, majd a Betis játékosa volt.

Kell még hazai játékos
A jelenlegi keretben így négy román állampolgársággal rendelkező játékos van. A bajnokság szabályai szerint viszont minimum hét kell, továbbá kell U19-es sportolót is nevezni. Utóbbira majd az U19-es csapatból hívnak fel játékost, amely keretet amúgy is kötelező indítani minden első ligás csapatnak.
A további három belföldi játékossal kapcsolatban Görbe Walter, a csapat tulajdonosa megjegyezte, hogy már dolgoznak azon, hogy meglegyen a kötelező létszám és ezt közölni is fogják.
A csapat július 29-én kezdi meg a felkészülést Csíkszeredában, majd augusztus 22-től portugáliai edzőtáborba mennek.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek