Bajnok a Sportklub

112

Megnyerte a román női jégkorongbajnokság 2015–2016-os kiírását a Csíkszeredai Sportklub I. csapata, a klub második gárdája pedig a harmadik helyen zárt. Már harmadik éve, hogy a Sportklub lányhokisai legalább két bajnoki érmet szereznek.

Az arany- és bronzérmes csíkszeredai csapatok
Az arany- és bronzérmes csíkszeredai csapatok

Megnyerte a 2015/2016-os román női jégkorongbajnokságot a Csíkszeredai Sportklub I., miután tegnap este a legyőzték a Sportklub II.-t. A csíki lányok idén is két bajnoki érmet szállítottak, igaz, az elmúlt évben a Sportklub II. ezüstérmes volt, idén pedig a bronz jutott a zömében ifjúságiakból álló csapatnak.
Évek óta három csapat nevez be a román női jégkorongbajnokságba, ebből kettő csíkszeredai, egy pedig bukaresti. Noha két éve Brassó is szeretett volna csapatot verbuválni, a barcaságiak nem tudtak elég lányt toborozni. Jövőben viszont négyre bővülhet a mezőny, hiszen a kétezres évek elején sikeresen felépített, majd megszűnt gyergyószentmiklósi csapat újjáalakul.
A 2015/2016-os idényre hat körmérkőzéses tornát tervezett be a Román Jégkorong Szövetség, ebből négyet lejátszottak a csapatok, az ötödik első meccsét tegnap, a többi kettőt a hétvégén rendezik, az utolsó torna a tervek szerint a jövő hétvégén lesz. A bajnokság során minden mérkőzést a Vákár Lajos Műjégpályán játszottak.
A Sportklub I. eddig minden mérkőzését megnyerte, a Sportklub II.-nek pedig még nem sikerült a pontszerzés, az ifjúságiakat mindig legyőzték az ISK-Triumfosok. A negyedik torna utolsó mérkőzésén már biztos volt, hogy a tegnap esti csíki „derbyn” eldől az érmek sorsa: a Sportklub I.-nek csak egy pont kellett a bajnoki címhez.

Eredmény, keretek
Sportklub I. – Sportklub II. 12–4 (2–1, 6–2, 4–1).
A további műsor: holnap: Sportklub I. – Triumf (15.50); vasárnap: Sportklub II. – Triumf (11).
A Sportklub I. kerete: Antal Beáta, Bene Orsolya, Zerkula Erika, Sándor Ibolya, Gál Erika, Barta Ágota, Biró Bernadette, György Csilla, Popescu Magdolna, Sajtos Katalin, Bálint Hanga, Miklós Emőke, Balló Laura, Balló Noémi, Kovács Boróka, Márton Medena-Galia.
A Sportklub II. kerete: Kurkó Andrea, Tamás Kata, Jakab Orsolya, Molnár Nikolett, Iuga Diana, Antal Orsolya, Csiszér Anita, Simon Vivien, Mihók Henrietta, Adorján Katalin, Csiszér Ágota, István Renáta, Baló Tímea, Koncz Csenge, Jakab Kinga, Jakab Lukrécia.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.