Bajnok a Sportklub női csapata

Zajlanak az utánpótlás-bajnokságok rájátszásai

485

Noha még nem ért véget a pontvadászat, négy meccsel a zárás előtt matematikailag is eldőlt a hazai női jégkorongbajnokság, a címet ezúttal is a Csíkszeredai Sportklub szerezte meg. A hazai U20-as bajnokságról egyelőre semmit nem lehet tudni, az ifjúsági I-es és II-es pontvadászatban az ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós harcol a döntőben a bajnoki címért. Az U14-es Jégkorong Erdély Ligában a negyeddöntőkkel folytatódik a bajnokság.

A Csíkszeredai Sportklub „amazonjai” idén is megnyerték a hazai női jégkorongbajnokságot. Újra a csúcsra jutottak

A Csíkszeredai Sportklub csapata szerezte meg a 2018/2019-es idényben a bajnoki címet a hazai női jégkorongbajnokságban. Ugyan a csíki lányoknak még van két mérkőzésük a pontvadászatban, ám előnyük tetemes az üldözőkkel szemben. Az U16-os és U18-as bajnokságban egyaránt az ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós vívja a döntőt. A Hargita megyei csapatok közül több még versenyben van a magyar utánpótlás-bajnokságban is, míg a Jégkorong Erdély Ligában a negyeddöntők várnak a résztvevőkre.

Női bajnokság
Az idény eleji kiírás szerint tíz tornát tervezett a szövetség a három női csapatnak, ebből azonban négyet menet közben töröltek, így mindössze hatot tartottak meg. A tervezett csapatonkénti húsz meccsből a bajnokság végéig minden gárda tizenkét találkozót játszik majd le.
Eredmények: Csíkszeredai Sport­klub – Gyergyói HK 5–2, 4–0, 4–2 és 2–5; Gyergyói HK – ISK Triumf Bukarest 6–2, 5–3, 1–2 és 2–5; Sportklub – ISK Triumf 3–5, 16–1, 5–2, 0–3, 9–4 és 4–2. A bajnokságból még négy mérkőzés van hátra, a Gyergyói HK kétszer játszik a Sportklubbal és kétszer az ISK Triumffal. A bajnokságot 21 ponttal a Sportklub vezeti a 12 pontos ISK Triumf és a 9 pontos Gyergyói HK előtt. Függetlenül az utolsó négy mérkőzés kimenetelétől, a Csíkszeredai Sportklub megnyerte a 2018/2019-es hazai női jégkorongbajnokságot.
A bajnokcsapat tagjai: Adorján Ka­talin, Diana Iuga, Molnár Nikolett, Silló Bíborka, Váncsa Melinda, Saj­tos Katalin, Mihók Henrietta, Koncz Csenge, Bálint Hanga, Balló No­émi, Ilyés György Csilla, Popescu Mag­dolna, Kurkó Andrea, Toós Erika.

Hazai jégen játszották magyar bajnoki meccseiket az U12-es és U14-es csapatok

Elmaradt a pontvadászat
Annak ellenére, hogy három csapat nevezett a hazai U20-as bajnokságba, a pontvadászatot egyelőre el sem kezdték. A szakszövetség honlapja tavaly augusztus végén azt írta, a Csíkszentdomokosi HC Márton Áron SK mellett a Brassói Corona és a Bukaresti Steaua hat tornát játszik a bajnokság során, az időpontokat pedig a korosztályos válogatott világbajnoki felkészülési programjához igazítják. Egyelőre viszont nincs nyoma a szövetség honlapján annak, hogy egyáltalán volt-e mérkőzés az U20-as bajnokságban.

Megyei döntő
Az U18-as bajnokságban öt csapat volt érdekelt, az ISK Csíkszereda mellett az ISK Gyergyószentmiklós, a VSK Galac, a Bukaresti Steaua Rangers és a VSK Suceava játszott az alapszakasz során 16-16 mérkőzést. Az alapszakaszt a csíkiak nyerték a gyergyóiakat megelőzve, így e két gárda vívja majd az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntőt, míg a Duna partiak a fővárosiak ellen küzdenek a bajnoki bronzéremért szintén egyik fél harmadik győzelméig.

Erdélyiek többségben
Akárcsak az ifjúsági I-es bajnokságban, az U16-os – ifjúsági II-es – pontvadászatban is öt csapat volt érdekelt. Az alapszakasz-győzelmet végül az ISK Gyergyószentmiklós húzta be, egy ponttal megelőzve az ISK Csíkszeredát, így a Békény partiak élvezik az egyik fél három sikeréig tartó döntőben a pályaelőnyt. A kisdöntőt a Felcsík SK vívja a Sepsiszentgyörgyi KirályPingvinek ellen, míg az utolsó helyen a Bukaresti Steaua Rangers zárt.
Az ifjúsági I-es és II-es bajnokság helyosztóinak időpontjait egyelőre még nem közölte a szakszövetség, annyit viszont lehet tudni, hogy az U18-as romániai válogatott április 7–13. között Litvániában a Divízió II A csoportos világbajnokságon játszik, ezt megelőzően pedig legalább egy hetet készül együtt a csapat. A tervek szerint március 31-ig kellene befejeződjön az U16-os és U18-as bajnokság, ami azt jelenti, addig a helyosztókat is le kellene játszaniuk az érintetteknek.

Negyeddöntőznek
Véget értek az alapszakasz küzdelmei a Jégkorong Erdély Liga (THL) U14-es kiírásában is, a csapatok a héten már a negyeddöntőket játsszák. A Hargita Megyei Jégkorong Egyesület által szervezett pontvadászatban az U14-es korosztályban nyolc csapat összesen ötvenhat mérkőzést játszott az alapszakaszban. A bajnokság alapszakaszát veretlenül zárta az élen a Brassói Corona (42 pont), megelőzve a 36 pontos ISK Gyergyószentmiklóst, a 27 pontos bukaresti-ploiești-i vegyes csapatot, az Olimpia-Viitorult. A Felcsík SK 26 ponttal éppcsak lemaradt a dobogóról, az ISK Csíkszereda 19 ponttal az ötödik helyen zárt, a Bukaresti Steaua Rangers 9 ponttal a hatodik lett, megelőzve a szintén fővárosi ISK Triumfot, amely hat pontot gyűjtött, utolsóként pedig a Galaci Dunărea zárt három ponttal.
A negyeddöntőben a Corona a Dunărea ellen küzd, az ISK Gyer­gyószentmiklós pedig az ISK Triumf­fal szemben vívhatja ki a továbbjutást, míg az Olimpia-Viitorul a Steaua Rangers-szel harcol az elődöntős helyért. E három párharc az alapszakaszban elért eredmények alapján a barcasági, a gyergyói és az Olimpia-Viitorul továbbjutását vetíti előre, a negyedik összecsapás viszont izgalmasnak ígérkezik. Az elődöntőben a Felcsík SK az ISK Csíkszeredával vív párharcot, a két csapat alapszakaszbeli eredményei alapján a felcsíkiak élvezik a pályaelőnyt, az egymás elleni meccseken a Felcsík SK előbb 6–4-re, majd szétlövések után 5–4-re győzte le a megyeszékhelyi gárdát. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcokat március 20-ig rendezik, ezt követően a továbbjutó csapatok vívják az elődöntőt, melynek utolsó időpontja március 31. A tervek szerint a helyosztókat április 10-ig játsszák le a csapatok.
A korábbi évekkel ellentétben idén a Jégkorong Erdély Liga U12-es korosztályában hivatalosan nem számoltak eredményt. A 2018/2019-es idényben két csoportba sorolták a csapatokat, az A jelűbe az ISK Gyergyószentmiklós, az ISK Csíkszereda I, a Felcsík SK I, a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua Rangers és a Galaci Dunărea játszott 20-20 meccset, míg a B csoportban az ISK Csíkszereda II, a Felcsík SK II, a VSK Székelyudvarhely, a Csíkszentimrei Sasok-Alcsík, a Sepsiszentgyörgyi KirályPingvinek-HC Bikák, a Tigers Brăila, a Bukaresti Husky, a Bukaresti ISK Triumf és az Olimpia-Viitorul (Bukarest és Ploiești közös csapata) vett részt. Ebben a korosztályban bajnokot nem hirdetnek, ám minden részt vevő csapat játékosa érmet kap a pontvadászat végén.

Erdélyiek Magyarországon
Az U20-as magyar bajnokság B csoportjába sorolták be a Sapientia U23 csapatát. Az alapszakaszban az erdélyi egyetemisták 21 ponttal a második helyen zártak, majd a középszakaszban szintén a másodikok lettek. Érdekesség, hogy a középszakasz B csoportjában a három résztvevő között körbeverés volt: a Győr, a Sapientia és a KMH Buda­pest is 6-6 ponttal zárt, végül az egymás elleni eredmények alapján dőlt el a sorrend. A Sapientia számára a bajnokság a rájátszásban az A csoport alapszakasz-győztes Ifj. Ocskay Gábor JA elleni kettős vereséggel (6–3 és 10–4) ért véget.
Az U18-as magyar pontvadászat alapszakaszát az ISK Csíkszereda 31 ponttal a hatodik helyen zárta, majd a középszakaszban 6–10. helyért a második lett. A rájátszásban a csíkiak az Ifj. Ocskay Gábor JA csapatával mérkőztek, az összecsapást a székesfehérváriak nyerték (6–2 és 2–1).
Az U16-os magyar pontvadászatban két csíki csapat vett részt. Az A csoportban az ISK Csíkszereda – Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) 2003-as korosztályú közös csapata játszott, míg a B Kelet csoportban a SZJA 2004-es korosztálya küzdött. A SZJA-ISK az ötödik, míg a SZJA 2004 hatodikként zárta csoportját. A középszakaszban az ISK-SZJA negyedikként zárt az I. csoportban, míg a IV. csoportban első helyen áll a SZJA 2004, itt a küzdelmek még zajlanak. Az ISK-SZJA számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, a csíki csapat összesítésben 2–1-re (6–1, 2–5 és 3–4 – szétlövéssel) kapott ki a miskolci DVTK Jegesmedvék A gárdájától.
Az U14-es magyar bajnokságban a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) három csapattal küzdött. A SZJA 2005 az alapszakaszt nyolcadikként zárta, a középszakasz 7–12. csoportjában az első lett, jelenleg pedig az 5–8. helyezésért van harcban, a csapatnak a Brassói Coronával van még két mérkőzése, és két sikerre van szüksége ahhoz, hogy hatodikként zárja a bajnokságot. A SZJA másik két gárdája a 19–31. helyért zajló csoportban csatázik.
Az U12-es magyar bajnokságban az ISK Csíkszereda két csapattal, míg az ISK Lendület Gyer­gyószentmiklós és a Felcsík SK egy-egy gárdával vesz részt, ebben a korosztályban nem számolják hivatalosan az eredményt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek