Bajnok a Csíkszeredai Sportklub

821

Brassóban zsebelte be a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a 16. román bajnoki címét egy végletekig kiélezett meccsen, amely a hosszabbítás 74. percében dőlt el. Több száz csíkszeredai szurkolónak sikerült örömet szerezzenek a kék-fehérek a helyszínen, továbbá azoknak is, akik nem tudtak elutazni Brassóba vagy épp nem engedték be őket a pályára.

Miután Brassóban nem engedték meg, Csíkszeredában kellett bajnoki fotót készíteni

A román jégkorongbajnokság hatodik mérkőzését 3–2-es összesített veze­tés­ről várhatta a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Corona ellen, amelyre rengeteg szurkoló kísérte el a csapatot a Cenk alatti városba, viszont sokan voltak, akik sajnálatos módon be sem jutottak a jégpályára, vagy épp a meccset megvárva az ünneplésre tudtak belopózni.
Kiegyenlített meccset láthatott a közönség, ahol mind a hazai, mind a vendégpublikum tisztességgel helytállt. Helyzetek mindkét oldalon akadtak, de a gólt a hazaiak szerezték meg, miután egy előredobott korong szerencsésen pattant Bíró G. elé, aki belőtte a ziccert. Ennyi kellett. A kék-fehérek rákapcsoltak, és alig másfél percen belül Fabus egy szólót értékesített, hogy majd a 16. perchez érkezve Valchar kapu elé belőtt korongját Szcsasztlivij juttassa Tőke ketrecébe.
A második harmad egy áthúzódó vendégelőnnyel kezdődött, amely során nagy helyzetekig, illetve kapuvasig jutottak a kék-fehérek, hogy a kiegészülés pillanatában Szcsasztlivij kapjon nagy korongot Bíró Tamástól, és az orosz bevarrta a ziccerét. Ezt követően viszont egyre jobban kezdett kidomborodni a hazaiak fölénye, amely góllá is érett. A szépítés után is a brassóiak akarata érvényesült, de Onodi parádézott.
Az utolsó felvonásban nagyon jól védekeztek a csapatok. Lüktető volt a játék, kevesebb a helyzet. Egy megingás viszont elég volt ahhoz, hogy a Brassó gólt találjon és kiegyenlítsen. Hat perc volt ekkor még hátra a rendes játékidőből, és újból robbantani tudott a Sportklub, csak épp a gól maradt el.
Így jöhetett a 20 perces hosszabbítás, aranygólszabállyal. Borzasztó nehéz perceket kellett ekkor átélnie a vendégeknek. Egyenlő létszám mellett nem volt gond, de kétszer is emberhátrányban kellett játszaniuk, amely nagyon fárasztó és késélen való „táncolás” ilyen kiélezett csatában. Ezeket hatalmas melóval sikerült kivédekezniük, majd a 74. percben a Fodor–Bíró T. páros megugrott egy kontrára, és előbbi lőtte ki a hosszú alsó sarkat, Tőke mamutja és lepkése közé lőve a pakkot.
Ekkor jöhetett az ünneplés, amelyet nem igazán hagytak vendéglátóink, és még a csapatfotózás előtt lekapcsolták a villanyokat. Ez a sportszerűtlen magaviselet nem volt egyedi a vendéglátóktól, hiszen a Corona elnöke többek közt azt a gesztust is megengedhette magának, hogy a hosszabbítás első perceiben a Tőke mögötti gólkamerát letörje.
A lényegen ez sokat nem változtatott, az aranyérem így öt év után újból Csíkszeredában landolt, és összességében a 16. bajnoki – 1949, 1952, 1957, 1960, 1963, 1997, 2000, 2004, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2018 – címet zsebelhették be.

Román bajnoki döntő, 6. meccs

Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–4 (1–2, 1–1, 1–0, 0–1) – h. u. /Bíró G. (11.), Macmillan (27.), Filip (54.), illetve Fabus (13.), Szcsasztlivij (16., 22.), Fodor (74.)/.
A párharc végeredménye: 4–2 a Sportklub javára!

Nyilatkozatok

Leo Gudas vezetőedző: Nagyon nehéz párharc és egyben döntő volt. Sok esetben a szerencsefaktor is bejön egy-egy mérkőzésen, és ezért nagyon keményen megdolgoztunk. A hosszabbításban két emberhátrányt is sikerült kivédekezni, és ennek fényében is úgy gondolom, hogy a kupa jó kezekbe került. Fantasztikus érzés bajnoknak lenni. Korábban már kétszer volt alkalmam cseh bajnoknak lenni.
Papp Szabolcs csapatkapitány: Először is köszönünk mindent. Nagyon nehéz volt, de igazából mi nehezítettük meg saját magunk dolgát a 3–1-es összesített vezetés után. A hazai meccs után sikerült összeszednünk magunkat, miként a hosszabbításra is. A két négy a három elleni játékot nagyon nehéz volt kivédekezni. Személy szerint az én kiállításomat nem éreztem jogosnak, mivel ő vágott rám, de engem tettek ki. Ez viszont most már nem számít. Lényeg, hogy megvan a bajnoki cím.
Fodor Csanád, az aranygólos: Felejthetetlen érzés bajnoki döntőben aranygólt lőni, amellyel bajnokságot nyerünk. Minden játékos számára az lenne. Meg szeretném köszönni a csapatnak a kemény munkát, amit végigvittünk az egész szezonban. Beleértem a hosszabbítást is, ahol két kiállításunk volt, és a fiúk kivédekezték. Nagy munka volt tőlük. Továbbá le a kalapokkal Ottó előtt, remekül segített minket. Nagyon boldog vagyok, hogy végre hazatértem és bajnokok is lettünk.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe április 10-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek