Bajnok a Csíkszeredai Imperial Wet

Történelmi tett

46

Ádáz küzdelemben büntetőrúgásokkal nyerte meg a teremlabdarúgó-bajnokság negyedik mérkőzését a Csíkszeredai Imperial Wet idegenben, a Galaci United ellen, ami egyben a bajnoki címet is jelentette. A csíkiak erővel sokkal jobban bírták a találkozót. Jövőre a sportág Bajnokok Ligájában indulhatnak.

Hiába a remeklő galaci védekezés, a bajnoki trófea Csíkszeredában Fotó: Sorin Pana

Összesítésben 2–1-re vezetett a Csíkszeredai Imperial Wet a Galaci United ellen a román teremlabdarúgó-bajnokság fináléjának negyedik galaci mérkőzése előtt. A hazaiak épp egy nappal korábban tették szorossá a párharcot, miután kétgólos sikert könyvelhettek el két csíkszeredai vereséget követően. Lépéselőnyben a csíki csapat volt az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban, és ez némi nyugalmat adhatott a Cosmin Gherman által felkészített csapatnak a találkozó előtt.
Az összecsapás ellenben galaci rohamokkal kezdődött, és két alkalommal is veszélyeztették Lopez kapuját. A csíki csapat viszont hamar észbe kapott, és már ők voltak, akik átvették a játék irányítását. Deco egyszer és Fl. Matei két alkalommal került a gólszerzés közelébe. Kiegyenlített volt a párharc, hogy a 11. percben felgyorsuljanak az események. Előbb Cr. Matei passza után Rakics szerzett remek, fondorlatos gólt. Alig 8 másodperc után egyenlítettek a hazaiak. Bő 12 méterről elvégzett szabadrúgást Lascu vágott erőből a hálóba. Fokozatosan lett egyre keményebb a találkozó. Egyre sűrűbben akadtak össze a játékosok, és a nézőtéren is egyre idegesebbek lettek a nézők. A játékvezető egyszer félbe is kellett szakítsa a találkozót. A dráma viszont a félidő végére maradt. Fél perc sem volt még hátra a félidőből, amikor Florin Ignat egész pályás indítását Lascu lőtte a hosszú alsóba.
A második félidő a csíki csapatot találta támadásban. Rögtön az első percben Rakics és Ovszianyikov is kihagyott egy-egy helyzetet. Két percre rá egy Araujo–Borges összjáték után utóbbi rúgott luftot ziccerben. Hiába volt mezőnyfölényben az Imperial, a helyzetekkel adósok maradtak. A 29. percben Cosmin Gherman váltott. Időt kért, majd a vészkapus-taktikához nyúlt. Jöttek is a helyzetek, ám a legnagyobbat pár méterről Fl. Matei hagyta ki Szőcs passza után. Fordulást a 33. perc hozott, amikor a hazaiaknak kigyűlt az ötödik hibájuk. Maradt a vészkapus-taktikánál az Imperial, hogy Araujo az üres kapuba milliméterekkel célt tévesszen. A 36. percben az edző-játékos FL. Ignat szabálytalankodott, és jöhetett a büntetőlövés tíz méterről. Rakics állt oda, és be is lőtte, kiegyenlítve az állást. Alig egy perc múlva újabb rendbontás volt a nézőtéren. A játékvezetők másodjára is megállították a találkozót. Mindkét csapat mondta a magáét, szabálytalanságot reklamálva. Ez a csíkiaknak fájt a legjobban, hiszen, ha a játékvezető megadta volna, akkor újabb büntető jött volna. Nem így lett, és kevés érdemi – közte egy Rakics-lehetőséggel – játékkal lejárt a rendes játékidő is.
Jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás. Cosmin Gherman érezte az erőt csapatában, és továbbra is a vészkapus-taktikát alkalmazta, így próbálva nagyobb nyomást helyezni a hazaiakra, akik rendkívül fegyelmezetten kellett játszanak, hiszen ott volt a hátuk mögött az öt szabálytalanság. Jól is védekeztek, de akadtak rések a védelmükben. A vendégjátékosok viszont rendre Wellingtont találták meg. A hosszabbítás második felére is maradt a csíki vészkapus-taktika és helyzetek sokasága. Wellington viszont kézzel-lábbal, és ha kellett, fejjel is védett. 34 másodperc volt hátra, amikor újabb tízmétereshez jutott az Imperial. Újfent Rakics állt oda, ám ezúttal a kapufát találta el. A hátralevő másodpercekben már nem történt érdemleges esemény, így jöhettek a 6 méteres büntetőrúgások.
A hazaiak kezdték a büntetőrúgásokat, ám Araujo kísérletét fogta Lopez. Csíki oldalról pedig Deco magabiztosan bevarrta. A második hazai kísérletet, Burdujel lövését is fogta Lopez. Így Florin Matei úgy állhatott oda, hogy amennyiben belövi, akkor bajnok a Csíkszeredai Imperial Wet. Ezt meg is tette, történelmi aranyat szerezve a csapatnak és a városnak. A galaci közönség pedig nehezen viselte a kudarcot, és az ünneplő csíkiakat mindennel elkezdték dobigálni.
A bajnoki cím egyben azt is jelenti, hogy a csíkiak indulhatnak a Bajnokok Ligájában.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek