Bajban a Sportklub

Közel a rájátszáshoz a GYHK

116

Egy fordulóval az Erste Liga középszakaszának vége előtt bajba került a Csíkszeredai Sportklub a felsőházban, ahol kikerülhet az első négy helyezett közül és a vele járó pályaelőnytől is elbúcsúzhat. Az alsóházban a GYHK közel van ahhoz, hogy biztosítsa helyét a play offban.

Össze kell kapják magukat a csíkiak. Közeledik a rájátszás

Két, illetve egy meccset tudtak le a székelyföldi csapatok a jégkorong Erste Ligában a hétvégén. Mind a Csík­szeredai Sportklubnak, mint a Gyergyói Hoki Klubnak égető szüksége volt a pontokra. Csak az utóbbi tudott élni a lehetőséggel.

Odalehet a pályaelőny is
A Csíkszeredai Sportklub nagyon rosszul, nulla ponttal, zárta az Erste Liga felsőházában az utolsó magyarországi kiszállását, aminek köszönhetően a harmadik helyre sorolódott vissza. Javítani hétvégén az Újpest, illetve a Brassó ellen lehetett volna. Az UTE elleni hazai meccsen viszont nem igazán tudta a csapat felvenni a ritmust a vendégekkel, akik magabiztos játékkal 3-1-es győzelmet arattak. A remény még a 25. percben ugyan felcsillant Rokaly Szilárd egyenlítő gólja után, ám a vendégek végül behúzták a meccset.
Javítani tegnap este lehetett volna Brassóban. A nagy riválist viszont ezúttal sem lehetett legyőzni a Cenk alatt. A hazaiak az első harmad végén vezetést szereztek, amelyet 21 másodpercen belül nullázott le Részegh. A második felvonás közepén kétszer, majd az utolsó harmad közepén egyszer voltak eredményesek a hazaiak, eldöntve a meccset. A hajrára esett még egy-egy gól, de az már nem számított.
A Sportklub ezen vereséggel maradt a negyedik a felsőházi tabellán 9 ponttal, míg a Brassó feljött 8 egységre. Az utolsó játéknapon mindkét alakulat a már szinte biztos első helyezett Ferencvárost fogadja. A két csapat előtt álló Debrecen ugyancsak 9 egységgel rendelkezik, de két meccsel kevesebbje van. Ők az Újpesttel játszanak páros mérkőzést. A kék-fehérek még akár a harmadik helyre is felérhetnek, ugyanakkor az ötödik pozícióba is visszacsúszhatnak.
A középszakasz végén az első három helyezett ellenfelet választ a negyeddöntőre, míg a negyediknek az jut, akit nem választott ki az első három. Ugyanakkor az első négy helyezettnek pályaelőnye van az egyik fél negyedik győzelméig tartó negyeddöntőben.

Hátrányból fordítottak
A Hokiklub Budapest ellen elszenvedett vereség után az időközben az alsóházi elsőséget bebiztosító Fehérvári Titánokat látta vendégül a Gyergyói Hoki Klub szombaton. A piros-fehérek az első harmadot ezúttal is elrontották, és kétgólos hátrányba kerültek. Innen azonban volt visszaút. A második harmadban a GYHK Csergő duplájával előbb egyenlített, majd a meccs utolsó nyolc percében a maguk javára döntötték a három pont sorsát. Előbb Sára a vezetést szerezte meg, majd Csergő egy üreskapus góllal mesterhármast jegyzett.
A GYHK két fordulóval az alsóház vége előtt nagyon közel került a rájátszáshoz. A Vasas SC és a Dunaújváros kiszállt a liga további küzdelmeiből. A Hokiklubnak van még esélye a rájátszásra, de roppant nehéz dolguk lesz nekik is.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek