Bronzért játszik a Sportklub

Nem lesz címvédés

33

Második hazai mérkőzését is elveszítette a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Brassói Coronával szemben, így elbukta az elődöntő párharcot. Ezzel pedig eldőlt, hogy az idei szezonban új bajnokot avattak a román bajnokságban, míg a bronzért megyei rangadót rendeznek. Kezdés ma este.

Nem tudott megújulni a Sportklub. Hosszú volt a szezon Fotó: Lászó F. Csaba

Úgy állt neki a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a román bajnoki elődöntő negyedik mérkőzésére, hogy kötelező módon győznie kellett a Brassói Corona ellen, ellenkező esetben a bronzcsata marad számukra.

20 perc hoki kevés volt
A fentiek értelmében lehetett várni, hogy nem fog ellenfelének esni a Csíkszeredai Sportklub, de igyekezett tempót diktálni. Sőt a harmadik percben Flintát hagyták üresen a kapussal szemben, aki nem hibázta el a ziccert. Megvolt a vezetés, majd újabb helyzetek jöttek, de sem Valchar, sem Papp nem tudta becsapni Tőkét, majd kis idő múlva Kraznoszlobodcev a vasat találta el. A folytatásban viszont kiegyenlítődött a küzdelem a jégen, Onodinak is kezdett dolga lenni.
Egyenlő erők küzdelmét követően, a második felvonástól kezdve fordult a kocka. Bors Huba a bedobás után 23 másodperccel egyenlített, majd nagy nyomást helyeztek a hazaiakra. A gól pedig jött is: Dorofejev bombája talált utat Onodi ketrecébe. A Sportklub nem tudott ritmust váltani, bár egy-egy védelmi megingást követően helyzetbe, sőt ziccerbe tudtak kerülni a kék-fehérek, de azokat hatástalanította Tőke. A meccs felét átlépve egy ártatlannak tűnő, oldalról bedobott korongot Carlson ütött a saját kapujába, a gólt pedig Horváthnak írták be. Hiába azonban az egyenlítő találat, nem sikerült előnyt kovácsolni ebből.

Az utolsó felvonást remekül kezdte a hazai csapat. Egy kontra után Horváth már második gólját jegyezte. A folytatás viszont a vendégekről szólt, és hatalmas rohamokat indítottak az egyenlítésért. Tranca gyorsan egyenlített, majd helyzetek sokaságát dolgozták ki. Onodi viszont jól állt a lábán. Sőt a hajrában a Sportklub emberelőnybe került, ezzel viszont a brassóiak éltek. Tendler lopott korongott és bár a szólóját elrontotta, a kipattanót sikerült bevernie. Ez pedig a győztes találatot is jelentette számukra.
A Brassó bejutott a döntőbe, ahol pályahátránnyal kezd a Galaccal szemben, míg a kisdöntőben Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub megyei rangadót rendeznek. Előbbi párharc az egyik fél harmadik, míg utóbbi a második győzelméig tart. A GYHK – Sportklub kisdöntőben pedig a piros-fehérek örvendenek pályaelőnynek, a román bajnokság azon különös versenyszabályzatának köszönhetően, miszerint az a csapat van előnyben, amely hamarabb búcsúzik az elődöntőben.

Román bajnokság, elődöntő

4. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–4 (1–0, 1–2, 1–2) /Flinta (3.), Horváth (31., 44.), illetve Bors (21.), Dorofejev (27.), Tranca (45.), Tendler (58.).
A párharc összesített végeredménye: 3–1 a Brassó javára.

A további műsor

Döntő: ma és holnap, 1-2. mérkőzés: Galaci CSM – Brassói Corona (18.30); péntek és szombat, 3-4. mérkőzés: Brassói Corona – Galaci CSM (18.30); április 22., 5. mérkőzés: Galaci CSM – Brassói Corona (18.30).
Kisdöntő: ma, 1. mérkőzés: Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub (18.30); szerda, 2. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK (18.30); péntek, 3. mérkőzés, ha kell: Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub (18.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek