hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Bombaigazolások a Sportklubnál

Két kanadai csatár leigazolását jelentette be a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, ráadásul olyan sportolókat, akik megfordultak az NHL-ben is. Igaz, ott 4-4 meccs jutott nekik, de az AHL-ben több száz meccsük van. Mindketten a szlovák Extraligát hagyják ott.

Brophey (balról az első) és Kurtis (középen) a Graz öltözőjében

Egyszerre két játékos leigazolását jelentette be a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Olyan játékosokról van szó, akik karrierjük során rendre top bajnokságba játszottak, ők Evan Brophey, illetve Kurtis McLean.
A 32 éves Brophey 2007-ben OHL-bajnokként zárta junioréveit, 2013-ig játszott a tengerentúlon, ez idő alatt 4 NHL-mérkőzésig jutott, karrierje nagy részét az AHL-ben tudta le. Európában 1-1 szezonon át a Salzburg és a München játékosa volt, 2015 és 2018 között a Grazban jégkorongozott. A legutóbbi szezonban a Kassa alapembere volt. A 38 éves Kurtin McLean szintén 4 NHL-meccset vívott, majd 2009-ben Európába igazolt. Egyik állomáshelyén sem maradt két évnél tovább: megfordult Finnországban, Németországban, a KHL-ben, az EBEL-ben, míg a legutóbbi szezont a finn másodosztályban kezdte és a szlovák Gyetvában fejezte be. McLean 2013-ban Spengler-kupát nyert a Team Canadával.
A két játékos ismeri egymást, sőt két éven át sortársak is voltak az EBEL-es Graznál. Érdekesség továbbá, hogy a kék-fehérek a leigazolást Evan Brophey esküvője napján jelentették be.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb