B döntős a VSK Csíkszereda

A megyeszékhelyen kosárlabdáztak

150

Véget ért a VSK Csíkszereda csapata számára a hazai U18-as lány kosárlabda országos bajnokság második része is. A csíki lányok a középszakaszt csoportgyőztesként zárták, így a bajnokság 7–10. helyéért, a B döntőben játszhatnak. Eddig csak egy ellenfelük ismert.

Zónadöntőben szerepelnek a Csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola kosarasai

Hét győzelemmel és két vereséggel zárta a VSK Csíkszereda U18-as lány kosárlabdacsapata az országos korosztályos bajnokság középszakaszát. A Nagy Kinga Katalin és Lokodi Mátyás által edzett csíki lányok elsőként végeztek a C csoportban, így a bajnokság zárásaként a 7–10. helyért játszhatnak a B döntőben.
A középszakaszban a VSK Csík­szereda az ISK-Brașovia Brassó, valamint két fővárosi, a Sportul Studențesc és a BBB Raptors ellen játszott, a C csoportban három tornát tartottak, ebből kettőt Bukarestben és egyet Csík­szeredában. A középszakasz során a VSK Csíkszereda három győzelemmel kezdtett, majd a második torna első meccsén vereséget szenvedett a Sportul Studențesctől, majd újabb három sikeres mérkőzést játszottak. Az elmúlt hétvégi, csíkszeredai torna második összecsapásán a szintén csoportelsőségre hajtó ISK-Brașovia szoros meccsen, mindössze hárompontos különbséggel győzte le a VSK-t, amely azonban zárásként nyert, így megnyerte a C csoport küzdelmeit.
A B döntőben a csíki lányok a bajnokság 7–10. helyéért játszanak, a három ellenfél közül csak egy, az ISK-Brașovia ismert, két másik csapat a középszakasz A és B csoportjából kerül ki. Azonban ott a hétvégén zárul a középszakasz, így jövő hét elején kiderül a VSK Csíkszereda másik két ellenfelének kiléte is. Ekkor dől el, hogy hol rendezik az első tornát is a B döntőben.
A csíkiak eredményei a középszakaszban: VSK Csíkszereda – BBB Raptors 61:47, 93: 36, 68:41; VSK Csíkszereda – ISK-Brașovia 50:35, 56:54, 73:76; VSK Csíkszereda – Sportul Studențesc 58:30, 47:50, 79:66. A C csoport végeredménye: 1. VSk Csíkszereda 16 p. (7/2), 2. ISK-Brașovia 15 p. (6/3), 3. Sportul Studențesc 12 p. (3/6), 4. BBB Raptors 11 p. (2/7).

Zónadöntőn szerepelnek
A Csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola lány kosárlabdacsapata a hétvégén Kézdivásárhelyre utazik, ahol az általános iskolák országos bajnokságának zónadöntőjén szerepel. A Fodor Ildikó és Nagy Kinga Katalin által felkészített csapat február elején nyerte meg az 5–8. osztályosok megyei bajnokságát a Gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola, a Csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola, a Székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium és a Maroshévízi Miron Cristea Általános Iskola csapata előtt.
A csíki lányok a kézdiszéki zónadöntőn Kovászna, Brassó, Maros, Fehér és Szeben megye bajnokaival játszanak, a torna első helyezettje pedig az országos bajnoki döntőbe jut. A csapatokban négy leigazolt sportoló játszhat, a Hargita megyei bajnoknál is négyen vannak, akik a VSK Csíkszereda korosztályos csapatában is szerepelnek.
A Csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola csapatának tagjai: Gábor Zsuzsa, Györgypál Zsanett, Ilyés Ágota, László Anna, Mihály Tamara, Orosz Blanka, Szatmári Júlia, Tamás Katalin, Vitos Anikó, Vitos Lilla, Zavaszki Bíborka.

Folytatódik a bajnokság
A hétvégén a 11. tornát rendezik a hazai U14-es lány és fiú országos bajnokságban. Az A3 csoportba sorolt ISK Gyergyószentmiklós lánycsapata hazai környezetben a Basilidesz Tibor Sportcsarnokban vasárnap 9 órától a VSK Ploiești, 14 órától pedig az ISK 2. Bukarest ellen játszik. A VSK Csíkszereda fiúcsapata a C3 csoportban szerepel, Vita András tanítványai vasárnap 9 órától Brassóban a helyi ABS Galactica, 14 órától pedig az ISK-Viitorul Kolozsvár ellen lépnek pályára.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek