Azt akarom, hogy növekedj

52

A jövő hétvége áll a napokban előttem. Ugyanis 13-án, szombaton lesz az erdélyi karizmatikus közösségek nagy találkozója a csíkszeredai arénában. Örömmel látom azt, hogy a meghívott előadó Noel Chircop Máltáról, s habár elsőre nem mond sokat ez a név, mégis kiemelem a példáját, mivel ő az, aki a tanítványságot a Jóisten szívére helyezte. Ezzel a témával foglalkozik szerte a világon, ahol szolgál, s mivel ez számomra is fontos kérdés, szeretnék pár szót ejteni róla.
Kezdettől fogva alapproblémánk nekünk, embereknek a lázadás: „a magam ura akarok lenni” elhatározás. Nagy csalija is a kísértőnek, hogy épp az önmegvalósítás horgával hányan válnak rabszolgává, miközben a maguk urai akarnak lenni, a maguk királyságát szeretnék felépíteni.
Én hiszek abban, hogy a Jóisten számít ránk. Ránk bízta a föld gondozását, fejlesztését, de Vele együtt, a Tervezővel!
Sokszor kérjük (ha nem küldjük a fenébe) az Istent nehéz helyzetekben, vagy kérjük áldását mindenféle ügyünkre. A tanítvány viszont előbb kéri a Gazdától a vezetést, hogy „mit szeretnél?”, „mire adod szívesen az áldásod?” A Mesterünk a legjobb példa számomra a tanítványságban. S ha eredményességét, sikerét nézem, azt hiszem, ez az alapja. Úgy lett Mesterünkké, Megváltónkká, az ég és föld királyává, hogy mindvégig az Atya tanítványa volt (késő esti, hajnali félrevonulásai, amelyet csak az Atyával töltött) és embertársai szolgálatára volt.
Mennyei Atyád célja az életedre nézve egyrészt az, hogy éretté válj és kifejlődjenek benned Jézus Krisztus jellemvonásai, másrészt hogy szeretetben és alázatos szolgálatban élj. Isten nem akarja, hogy szellemi kisbaba maradj. Azt mondja: „Nőj fel! Nem akarom, hogy egész életedben szellemi csecsemő maradj! Azt akarom, hogy válj olyanná, mint Krisztus! Azt akarom, hogy növekedj!” Azonban ezt meg kell értened: Egyedül, magad nem tudod megtenni. A kisbabák sem tudnak a maguk erejéből felnőni. Szükségük van családra. És neked is szükséged van egy szellemi családra, éppúgy, ahogy szükséged a segítségre, amikor fizikailag kicsi voltál.
Válaszd a hitbeli növekedést, aztán légy gyakorló, aktív tagja Isten családjának, tanulj a közösségben a vezetőktől. Tanulj a társaidtól. Kötelezd el magad, hogy szellemileg növekedsz, mint tanítvány, mint Krisztus Testének tagja!

László Rezső plébános

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek