Az út helyett a telefonját figyelte

Ceglédberceli baleset

759

Kedden késő estére derültek ki megrázó részletek a magyarországi ceglédberceli baleset körülményeiről, amelyben Maros megyei kisbusz mind a 9 utasa szörnyethalt egy teherautóval való frontális ütközést követően.

Az autóvezető – aki korábban is okozott súlyos közúti balesetet – élőben közvetítte telefonjával az utazást, feltehetően ezért nem vette észre, hogy fél sávon áll a forgalom. A szemből érkezők oldalán haladva akkora sebességgel ütközött teherautóval, hogy esély sem maradt a túlélésre: mind a kilenc utas szörnyethalt.
Tegnapra kiderült: alkalmi mezőgazdasági munkából élő roma férfiak és nők a baleset áldozatai. Közülük négyen a Maros megyei Egrestő lakosai voltak. Két áldozat élettársi viszonyban élt egymással, hat gyerek maradt árván utánuk. A másik két egrestői áldozat egyikének két gyermeke maradt árván. A többi három áldozat a szintén Maros megyei Mikefalva községből származott. A gépkocsit a községhez tartozó Désfalván élő, fuvarozással foglalkozó vállalkozó vezette, akinek két gyermeke maradt árván. Az autóban utazott ugyanakkor egy, a községhez tartozó Felsőkápolnán élő testvérpár, és egyikük felesége. A felsőkápolnai áldozatok után három gyerek maradt árván.
Az MTI úgy értesült, hogy szlovéniai munkáról tértek haza, amikor a baleset történt.
A külügyminisztérium szerdán közölte, hogy befejeződött az áldozatok azonosítása. A tárca előző nap válságstábot állított fel, amely az azonosításon túl a családok értesítését, a halotti bizonyítványok kiállítását és az áldozatok hazaszállítását szervezte meg.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek