2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Az uszodaépítést és a jégpályát vette szemügyre

Az épülő uszoda munkálatait, valamint a hamarosan felújításra kerülő jégpályát látogatta meg Daniel Suciu fejlesztési miniszter múlt szerdán. A tanuszoda építése folyamatban van, a műjégpálya felújítására pedig hamarosan aláírhatják a kivitelezési szerződést.

Újabb látogatást ígért a közeljövőben a miniszter

Tanuszoda épül Gyergyó­szentmiklóson a műjégpálya szomszédságában. A munkások a vasbeton szerkezet kialakításán dolgoznak. A tervek szerint a létesítményben egy 25 méter hosszú, 12,5 méter széles úszómedence kap majd helyet, a víz mélysége pedig 120–180 cm között változik. A beruházás értéke meghaladja a 7,8 millió lejt, mely összeget a fejlesztési minisztérium alárendeltségébe tartozó Országos Beruházási Társaság (CNI) biztosítja. A helyi önkormányzat az építkezéshez szükséges területet biztosította, valamint a létesítmény közművesítését vállalta. A kivitelezési szerződést márciusban írták alá, de a tervezettnél később kezdődött a munka az esős időjárás miatt. A kivitelezőnek tíz hónap áll rendelkezésére, hogy a tanuszodát megépítse. A munkálatokat múlt szerdán személyesen vette szemügyre Daniel Suciu fejlesztési miniszter, aki Bende Sándor parlamenti képviselő, Borboly Csaba megyei tanácselnök, valamint Barti Tihamér alelnök és Len Emil, Gyergyószentmiklós alpolgármester kíséretében érkezett a helyszínre.
A látogatás alkalmával Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke bejelentette, Gyergyóremetén is tanuszoda épülhet az országos uszodaépítési program keretében, szeptember 11-ig fogadják a cégek jelentkezését a kivitelezésre.
A miniszter a jégpályára is ellátogatott, s azt mondta, ígéretének eleget téve nemsokára ismét eljön, hiszen aláírásra kerül a kivitelezési szerződés a műjégpálya felújítására vonatkozóan. Barti Tihamér azt mondta, lezárult a közbeszerzési eljárás, két cégcsoport jelentkezett a felújítás elvégzésére, jelenleg a benyújtott pályázatok ellenőrzése van folyamatban, s amint az lezárul, kihirdetik a nyertest és sor kerül a szerződés megkötésére. Mint arról korábban beszámoltunk, teljes felújítás és bővítés szerepel a tervekben, megváltozik a nézőtér, több férőhely lesz, edzőtermekkel, orvosi szobával és új öltözőkkel egészül ki a létesítmény. Az 1982-ben épült jégpálya felújítása várhatóan jövő tavasszal, a jeges szezon végén kezdődhet el, így a Gyergyói Hoki Klub, valamint az utánpótláscsapatok is a megszokott módon folytathatják edzéseiket, mérkőzéseiket az elkövetkező hónapokban. A beruházás értéke egyébként több mint 42 millió lej, s ez esetben is a fejlesztési minisztérium a támogató.
A miniszter megjegyezte, Gyer­gyó­szentmiklóson több más, a fejlesztési minisztérium támogatását élvező projekt is folyamatban van, s örömére szolgál a szorgalmas helyi vezetőkkel együtt dolgozni.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb