Az úszás elköszönt, az atlétika még parádézik

28

Anem külön sportágakra sza­kosodott sport-világese­mények – amelyek kö­zül a legnagyobb és a legnépszerűbb természetesen az olimpia és a kontinenviadalok – történései és eredményei közül a legrangosabbnak és természetesen a legme­diatizáltabbnak az atlétika számít, utána azonban közvetlenül az úszás következik. Nincs ez másként a most zajló Universiadén sem. Nos, ha az atléták küzdelme tudósításunk idején még a legnagyobb hőfokon zajlik, az úszók már jelképesen szegre akaszthatták az úszófelszerelést, és vagy a pontjaikat, érmeiket számolgatják, vagy éppen a sebeiket nyalogatják. Az ő szakágukban véget ért a verseny.
Az amerikai úszók ugyanolyan lendülettel fejezték be a versenyt, mint ahogyan elkezdték, és a férfiak 4 x 100-as vegyes távját megnyerve teljesen lekerekítették az eseményt. A Zachary Apple vezetésével megvalósult váltógyőzelem után még nyilvánvalóbbá vált, hogy az elkövetkező években sincs olyan erő, amely megtörhetné ebben a sportágban az amerikai hegemóniát, és így, paradox módon, még inkább felerősödik a kivételek jelentősége.


Szokásunkhoz híven közöljük a nyerteseket ebben a sportágban: Női 50 m gyors: arany: K. Perry (USA), ezüst: J. Felsner (GER), bronz: E. Barclay (GBR). Férfi 50 m gyors: arany: D. Cumberlidge (GBR) ezüst: K. Matsui (JPN) bronz: D. Markov (RUS). Női 50 m mell: arany: J. Alves (BRA) ezüst: S. Vasey (GBR) bronz: C. Hodges (AUS). Női 200 m pillangó: arany: D. Luther (USA) ezüst: O. Carter (USA) bronz: S. Mochida (JPN). Férfi 400 m vegyes: arany: Y. Ikari (JPN) ezüst: S. Grieshop (USA) bronz: M. Stupin (RUS). Női 400 m gyors: arany: K. Meitz (USA) ezüst: L. Caponi (ITA) bronz: S. Schmidt (USA). Női 4 x 100 m vegyes: arany: USA, ezüst: Japán, bronz: Kanada. És végül férfi 4 x 100 m vegyes: arany: USA, ezüst: Oroszország, bronz: Brazília.
Végezetül pedig említsük meg, hogy a csapatsportágak között még három magyar egyetemista-válogatott is folytathatja a versenyt. Bár az elődöntőben szerda este a magyar női röplabdacsapat 3–0-ra kikapott az olaszoktól, ma, pénteken helyi idő szerint fél hatkor a bronzéremért mérkőzhet a japánokkal.
A vízilabdázóknál a nők 7–4-re megverték az ausztrálokat a negyeddöntőben, és pénteken az oroszokkal játszanak a fináléért. A magyar férficsapat szintén bejutott a legjobb négy közé a japánok 18–3-as legyőzésével, ellenfele a szombati elődöntőben az Egyesült Államok lesz.
Aczél Péter László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek