Az UEFA eltiltotta Rădoit

58

[dropcap]A[/dropcap]z Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) eltiltotta az európai kupameccsekről Mirel Rădoit, a Steaua vezetőedzőjét, aki pro licenc nélkül irányította a bukaresti csapatot a Trencsén és a Partizan Belgrád elleni mérkőzéseken. A klubnak ezen felül 50 ezer eurós bírságot is be kell fizetnie. A csütörtökön a Rosenborggal találkozó Steaua kispadján addig nem lehet ott Rădoi, amíg meg nem szerzi az UEFA pro licencét. Egyelőre még kérdéses, hogy ki fog a fővárosiak kispadján ülni a norvégok elleni meccsen. Ioan Lupescu, az UEFA román technikai igazgatója már korábban figyelmeztette a Steauát, de a klub nem foglalkozott vele.

Dzsudzsák aláírt
Szignálta szerződését a török Bursaspor labdarúgócsapatánál a magyar válogatott csapatkapitánya. Tegnap délután pedig be is mutatták az új klubjánál. A magyar válogatott futballista a Bursasporda tudósítója szerint négyéves szerződést írt alá. Török sajtóértesülések szerint a klub 1,6 millió euróért vásárolta meg a Dinamo Moszkvától a középpályást, akit még decemberig kötött a szerződése az orosz fővárosba. Információk szerint Dzsudzsák évi 1,7 millió eurót keres majd, valamint pályára lépésenként további 5000 euró jár neki.

Távozott a klubigazgató
A labdarúgó magyar NB I-ben szereplő Videoton FC hivatalos honlapján bejelentette, hogy Burcsa Győző klubigazgató felajánlotta lemondását, amelyet a vezetőség elfogadott. Kérdés még, Burcsával együtt távozik-e a csapat vezetőedzője, a francia Bernard Casoni. „A bekövetkezett eredmények a labdarúgásban természetszerűleg megoldást igényelnek” – írta közleményében Burcsa, aki tagja volt az UEFA-kupa döntőjébe jutott székesfehérvári együttesnek 1985-ben és tavaly májusban nevezték ki klubigazgatónak. Burcsa szerint a „játékosállomány változását” nem tudták megakadályozni, ezért az idei szezon kezdetére a csapatépítésben komoly lemaradás alakult ki. Úgy vélte, megbízatása kezdete óta hosszú távú tervekben gondolkodtak, amelynek eddig csak a kezdeti lépéseit tudták megtenni.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.