2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Az ötven év fölöttieket várja a Sapientia

Ötven év fölöttieknek szervez ingyenes előadássorozatot a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A novemberben induló, több tudományágat érintő előadásokra mától jelentkezhetnek az érdeklődők a felsőfokú oktatási intézmény csíkszeredai épületének előterében. Az érdeklődők részvételi szándékukat az egyetem honlapján, a polgármesteri hivatalokhoz eljuttatott, illetve a lapunkban közölt jelentkezési űrlap kitöltésével is jelezhetik.

12120206_880526262046038_227015756885633414_o

Ötven év fölöttiek számára indít tudomány-népszerűsítő előadássorozatot a csíkszeredai Sapientia – EMTE. Az Ezüst Oktatási Programot a felsőoktatási intémény a magyarországi egyetemek mintájára indítja el. A programra jelentkezők számára a 2015/2016-os tanévben tizennégy előadó tart főként egészségügyi, pénzügyi, jogi, illetve helytörténeti témákban előadást.
– A Kaposvári Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen akadémia formában működik ez a program. Kaposváron már legalább három éve, jelenleg hétszáz fő részvételével – tudtuk meg tegnap dr. Makó Zoltán dékántól. A csíkszeredai egyetem által összeállított program az első és második félévre összesen tizennégy előadást tüntet fel, a hivatalos tanévzárót követően pedig júniusban egy közös kirándulással fejezik be az öven év fölöttiek számára összeállított programot.
– A padokba ülőket egy-egy ajándék jegyzetfüzettel várjuk, az előadásokon részt vevők kreditpontokat gyűjthetnek, azokat, pedig akik a program 70 százalékát teljesítik, oklevéllel jutalmazzuk – tette hozzá Tamás Zsuzsanna főtitkár. Az élethosszig tartó tanulás szellemében induló előadássorozat összeállításában a megyében lévő időseket foglalkoztató klubok működtetői – a Szent Tamás Alapítvány, Providencia és az Őszikék idősek klubja – nyújtott segítséget az egyetem vezetőségének.
– Fontos szempont volt, hogy olyan témák kerüljenek az Ezüst Oktatási Program órarendjébe, amelyek foglalkoztatják az idősebb generációt – hangsúlyozta lapunknak Bács Béla, a Szent Tamás Alapítvány munkatársa. Az előadások novembertől kezdődően minden második héten, szerdán délután 4 órakor kezdődnek. Elsőként dr. Varró Éva pszichológus beszél a jelenlévőknek a gyászról és az elengedésről.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb