péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Az otthoni matektanulást támogatják

Kiegészítő tanfelszereléssel segíti a súlyosan látássérült elemi osztályos gyermekeket a matematika elsajátításában a szé­kely­udvar­helyi Udvar­hely­szék Kulturális Egy­esület. Három­dimenziós modellek, össze­csuk­ható karton­lapok, a Braille-írással meg­jelenített szöveg teszik hozzá­férhetőbbé a matematika tananyagot. A készletekkel az egyesület székhelyén lehet ismerkedni.

A matematika tanulását segíti az új eszköz. Érzékletes mértan

AMOL Gyermekgyógyító Program támogatásával indít­ották el a Kiegészítő tanfelszerelés I–VI. osztályos, vak és súlyosan látás­sérült gyermekek matematika oktatásához című projektet, amely a Székelyudvarhelyen és a környéken élő látássérült gyerekek megsegítését célozza, és amelynek megálmodója, illetve az eszközök kivitelezője Biró G. Albert matematikatanár. Huszonhét olyan, a matematikatanulást elősegítő kiegészítő készletet bocsátanak a sérült gyermekek rendelkezésére, amelyek mindegyike háromdimenziós modelleket, összecsukható kartonlapokat, tanulókártyákat tartalmaz. Összelapítható, összehajtogatható, önálló vagy kitapintható, munkalapra szerelhető élvázas és lapmodellekről van szó, ezen felül világújdonságként, a matematikai Braille-nyelven megjelenített hagyományos és algebrai szöveget székelyudvarhelyi kooperációban kifejlesztett domborított rajzok kísérik. Szintén innovatív megvalósítás eredményei a lézerrel kidolgozott alaplemezek. A rendszer az elemi osztályok matematika tanterve által előírt tananyagot tömörítve foglalja össze.
A készletek az Udvarhelyszék Kulturális Egyesület székhelyén tekinthetők meg és vehetők használatba, ahol havi gyakorisággal fejlesztő tevékenységeket is rendeznek az érdeklődőknek. A projekt augusztusi lejártával az oktatási segédanyagcsomagok a Városi Könyvtárba kerülnek, ahonnan ki lehet majd kölcsönözni azokat.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb