Az ország legjobb tanárai között

139

A tanárnak emberségre, természetességre, ugyanakkor jó szakmai felkészültségre van szüksége – vallja a gyergyó­szentmiklósi Szabó Zsolt, aki tanítási módszereivel és ezek hatékonyságával már korábban is felhívta magára a figyelmet. A gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Műszaki Kollégium román–angol szakos pedagógusa bekerült a Kiváló Tanárok Ligája elnevezésű verseny legjobb tíz résztvevője közé, és akár dobogós helyet is szerezhet.

Szabó Zsolt. Az ország legjobbjai között
Szabó Zsolt. Az ország legjobbjai között

Áprilisban biztatták Szabó Zsoltot, hogy jelentkezzen a Kiváló Tanárok Ligája elnevezésű vetélkedőre, azaz küldje el az önéletrajzát, amelyet majd elbírálnak. A megmérettetésre több száz tanár jelentkezett az egész országból, Szabó Zsoltot pedig először a legjobb harminc, majd a szavazatok alapján a legjobb tíz pedagógus közé választották.
Szavazni a www.fundatia­dan­voiculescu.ro honlapon lehet június 26-ig, néhány kattintással bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyergyószentmiklósi középiskola tanára dobogós helyezést érjen el vagy akár megnyerje a versenyt, ezzel együtt pedig az ország legjobb tanárának járó címet.
Az elismerés mellett értékes nyeremények várnak gazdára: a verseny győztese 30 000 lejt, a második 20 000 lejt, míg a harmadik legtöbb szavazatot gyűjtő tanár 10 000 lejt kap. A negyedik helyezett Európa egyik elismert egyetemén vehet részt képzésen, emellett a további helyezettek is jutalomban részesülnek.
Szabó Zsolt kifejtette, a szakmai elismerés fontosabb a kézzelfogható nyereményeknél, a tanítási módszereivel kapcsolatban pedig rámutatott: nem tartja különlegesnek, csupán igyekszik odafigyelni a diákok képességeire.
– Felmérem a képességeiket, megnézem, hogy mi hiányzik, és mit tehetek én azért, hogy sikeresen érettségizzenek, és nem utolsósorban boldoguljanak az életben – fogalmazott Szabó Zsolt, aki nemcsak középiskolásokat tanít: többször is tartott már táborokat kisebb gyermekeknek, ilyenkor játékosan igyekszik megismertetni velük a román nyelvet.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek